Степић: Србија са ЗСО ништа битно не добија јер ће Запад – као контрауступак – затражити признање Косова*

МОСКВА НЕ БРАНИ САМО НАШЕ ИНТЕРЕСЕ НЕГО И ПРИНЦИПЕ И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244 И ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

* Русија је увек била на становишту Резолуције 1244 и сада реагује на сваку прилику да тај став потврди. Радујем се што ће она то упорније да брани него што је био наш став. Американци покушавају да "узму банку", преко ЕУ, а све друго проглашавају малигним утицајем

* Инсистирамо на ЗСО и Бриселском споразуму, али, та Заједница нама ништа не доноси. Јер, шта ако Американци натерају Приштину да формира ЗСО и онда за узврат затраже да признамо Косово?

__________________________________________________________      

       АМЕРИКАНЦИ су поводом Косова и Метохије потпуно отворили карте и траже – не само преко Габријела Ескобара и Кристофера Хила – да Србија призна њихово Косова*.

       Русија је преко портпарола своје дипломатије Марије Захарове муњевито саопштила „Никад!“. Фактички: Русија га неће признати чак ни ако званични Броград поклекне под притиском САД и Западне Европе.

       Факти су овим поводом већ објавили размишљања Драгомира Анђелковића. Сада  можете прочитати како све види Миломир Степић, а уследиће и виђење Слободана Рељића.

       Миломир СТЕПИЋ

       АМЕРИКА и Русија су заоштриле ставове и без рукавица се бију испод појаса. Те две земље су у рату, а Украјина је само арена.

       По свој прилици, Америка неће завршити ово у Украјини како она жели и зато држи Балкан у резерви - очајнички јој треба неки тријумф. Најлакше јој је да га постигне овде јер су овде поставили све полуге моћи како би они одлучивали - од БиХ, КиМ, Македоније и Црне Горе.

       Поводом Косова, Русија је увек била на становишту Резолуције 1244 и сада реагује на сваку прилику да тај став потврди. Радујем се што ће она то упорније да брани него што је био наш став. Американци покушавају да "узму банку", преко ЕУ, а све друго проглашавају малигним утицајем.

       Русија то неће дати - ни у БиХ ни на КиМ. Руски став не брани само наше интересе, него брани принципе и Дејтонски споразум и Резолуцију 1244.

       Руски став обавезује Србију која све и да хоће не може да одступи од тога да је КиМ део њене територије и да од идеја којих смо се наслушали - укључујући разграничење и поделу - нема ништа!

       Инсистирамо на ЗСО и Бриселском споразуму, али, та Заједница нама ништа не доноси. Јер, шта ако Американци натерају Приштину да формира ЗСО и онда за узврат затраже да признамо Косово? Та ЗСО већ 9 година постаје беспредметна пошто је сво становништво јужно од Ибра потпуно интегрисано у косовски систем.

       Код њих се не поставља питање таблица и личних докумената, све су поузимали јер другачије нису могли да функционишу. Зато питам све - шта и ако нам дају ЗСО? Запад ће рећи - натерали смо Албанце, сад дајте контрауступак. 

       Руски став - резолутан - може да буде брана том контрауступку. Просто, односи су ратни - све што хоће Америка, Русија неће дати и обратно. А видећемо, кад дође октобар, шта ће бити са енергетиком, житом итд.

       Знате за ону изреку: „Ко има највише жита, топови му се најдаље чују."

       Диана Милошевић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари