Србија не одустаје од опредељења да никад не призна шиптарско независно "Косово"

Србија и свет

ОКО НАШЕ ЗЕМЉЕ САДА БУКТЕ ДВА РАТА – УКРАЈИНСКИ И НА БЛИСКОМ ИСТОКУ        

Добар део Газе сада изгледа овако

* Украјински рат траје 630 дана, против Русије боре се САД и цео НАТО са више стотина хиљада жртава (разликују се подаци две стране), а у другом рату погинуло је више од девет хиљада Палестинаца, само њихове деце – више од четири и по хиљаде!  

* Србија је успела да заустави шиптарски пројекат да Приштина постане члан УН. Такође је зауствила амбицију Приштине да уђе у независну државу, али Курти и његови изигравају пре 11 година потписану обавезу формирања Заједнице српских општина

* Одговорност је на косметским Албанцима, који беже од сопственог потписа, јер је њихова главна преокуација - протеривање Срба из сваког дела Космета одакле још нису отерани

________________________________________________________

          Пише: Раде БРАЈОВИЋ

          МАЛО где су се, можда нигде, као близу   нашег српског неба, оволико разнолико развила два ужасна рата (украјинско-руски и израелско-палестински).

         То је лако видљиво и само по једном суженом податку - први, украјински траје 630 дана, против Русије боре се САД и цео НАТО са више стотина хиљада жртава (разликују се подаци две стране), а у другом рату погинуло је више од девет хиљада Палестинаца, само њихове деце – више од четири и по хиљаде!

         На, по свему јединственој израелско- палестинској граници, и са свих страна Газе, нагомилане су слике које је тешко издржати – човек са живом и мртвом децом у наручју, па посрће…

         Тешко је такав рат и са дистанце пратити, а камоли водити, више се види оружје него они који га држе, куће су претворене у рушевине, древне грађевине се још диме, трава је мекша од пустњског песка, а испод нагорелих греда примећују се људске главе...

         Људи могу да виде себе – кад су сами, осећали су ваљда, да су у пустињском паклу, а боли и оне који их ваде… 

         Ситуација је таква да траже оне који се виде и виде што је пред нама, шта следи.

         Тако је Вучић успео да заустави шиптарски  пројекат да Приштина постане члан УН.

         Србија је такође зауствила амбицију Приштине да уђе у независну државу, али Курти и његови изигравају пре 11 година потписану обавезу формирања Заједнице српских општина.

         Одговорност је на косметским Албанцима, који и после једанаест година беже од потписа, јер је њихова главна преокуација - протеривање Срба из сваког дела Космета са којег још нису отерани.

          Курти засад успева да доминира са својим оптичким амбицијама. Како и не би кад код 22 од 27 чланица ЕУ ужива статус независног члана ЕУ чиме су постигли стабилност доминације, да је у оваквим политичким околностима немогуће и циглу померити.

          Србија не одустаје од опредељења да никад неће признати Шиптарима независни Космет.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари