Перишић: Америка је од Украјине направила Анти-Русију, а да ли би она дозволила Анти-Америку на својим границама?

У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ДОНБАС – ОД ПРОГРЕСА ДО РАЗАРАЊА“

* Рат је избио на границама Русије и против руског народа 2014. године. САД и неке западне земље су „мајдан револуцијом“ срушиле Украјину као државу. Срушен је политички и правни систем Украјине и она од тада де факто као држава не постоји

* „Мајдан револуцијом“ Сједињене Државе су срушиле, по ко зна који пут, и међународно право. Дакле, у фебруару 2014. године је отпочео рат, и ево, он траје пуних 9 година. Запад од тада, преко крваве хунте у Кијеву, гради бившу Украјину као „анти-Русију“ – вечног руског непријатеља, у коме ће мржња према Русима, и уопште према рускости, бити главна идеологија и главно оружје против Русије

* Петнаест година кризе и опадања моћи Запада, неприхватање Русије да има своју самосталну културу и суверену државу, десетогодишња сатанизација Русије, девет година посредничког рата против Руса на простору бивше Украјине, говоре када су светска криза и рат почели. Једноставно, Русија све то жели да заврши. Зато се и за нас бори и страда. То морамо да разумемо. Од руске победе на простору бивше Украјине – зависиће и све српске победе на Балкану!

____________________________________________________________

        ИСПРЕД хотела „Москва“ у Београду отворена је изложба фотографија „ДОНБАС И ОКОЛИНА 2010-2022: ОД ПРОГРЕСА ДО РАЗАРАЊА“.

        На отварању је говорио проф. др Срђан Перишић који је рекао:

        „Медијска пропаганда из САД и ЕУ настоји да наметне дискурс да је Русија извршила агресију на Украјину и да је светска криза последица тога. Међутим, стварност је другачија. Криза и рат су почели много раније, тако да Русија није ни отпочела рат, нити је одговорна за светску кризу.

        О којој кризи се ради? Па, Запад је у кризи већ 15 година и то не жели да прихвати. Поред тога, САД и ЕУ не желе суверени развој Русије, нити било које друге земље. То су прави узроци рата – како зауставити Русију и њен суверенитет.

        Криза одавно постоји, још од 2008. године, када је у САД избила и на свет се проширила велика финансијска и економска криза. Она је до данас само маскирана огромним штампањем новца, долара и евра, а корона-криза ју је додатно усложила.

        Такође, поред опадања економске моћи, опада и војна моћ САД. Пораз у Авганистану говори да САД немају више војне снаге да самостално воде оружани сукоб нигде у свету. Русија је после 2015, када је војно заштитила Сирију, постала једина сила у свету са хиперсоничним оружјем. САД то не могу да постигну.

        Дакле, моћ САД и Запада опада већ 15 година, што се испољава као светска криза. Међутим, сама криза није толико опасна, колико је опасно понашање САД. Супростављање Вашингтона чињеници да њихова моћ опада, као и супростављање тежњи Русије да буде суверена на свом простору – изазвало је овај рат, а не обрнуто.

        Рат је избио на границама Русије и против руског народа 2014. године. САД и неке западне земље су „мајдан револуцијом“ срушиле Украјину као државу. Срушен је политички и правни систем Украјине и она од тада де факто као држава не постоји.

        „Мајдан револуцијом“ Сједињене Државе су срушиле, по ко зна који пут, и међународно право. Дакле, у фебруару 2014. године је отпочео рат, и ево, он траје пуних 9 година. Запад од тада, преко крваве хунте у Кијеву, гради бившу Украјину као „анти-Русију“ – вечног руског непријатеља, у коме ће мржња према Русима, и уопште према рускости, бити главна идеологија и главно оружје против Русије.

        Питамо се – да ли би друге земље, САД, Британија, Немачка, дозволиле да се на њиховим границама гради нека анти-Америка, Анти-Британија или анти-Немачка?

        Русија је пре годину дана покренула специјалну војну операцију (СВО) како би заштитила свој народ у Донбасу и завршила рат – јер… Само од почетка рата 2014. године до прошле године кијевска хунта је у бомбардовању Донбаса убила 162 деце, и укупно 3390 цивила. О страдању цивила, наши медији нису говорили. Ћутали су!

        Од 2014. године руски народ је на простору који контролише кијевска хунта подвргнут хапшењима, тортури, убивствима и свеопштој репресији. Политичке партије, као и друштвене, културне и друге организације Руса су прогањане и на крају забрањене. Руска црква је била под погромом и на крају је забрањена.

        Запад није само покренуо оружани конфликт те 2014. године, него и економски рат увођењем санкција Русији. Само до почетка руске војне операције Запад је Русији увео близу 2000 санкција, а током прошле године још 11 хиљада санкција.

        Међутим, скоро сви су заборавили када и како су САД и Запад започели супростављање руској тежњи ка суверености и њеном путу развоја. То је почело 2013. године. Тада је Русија донела два антиглобалистичка закона, закон о заштити верника, и закон против хомосексуалне пропаганде. Русија је тим законима саопштила свету да жели да има свој начин живота и постојања независно од либералног Запада. Запад је одмах, као одговор започео свеопшту сатанизацију Русије и огромну русофобију која не јењава 10 година. 10 година против Русије се води рат.

         Према томе, петнаест година кризе и опадања моћи Запада, неприхватање Русије да има своју самосталну културу и суверену државу, десетогодишња сатанизација Русије, девет година посредничког рата против Руса на простору бивше Украјине, говоре када су светска криза и рат почели. Једноставно, Русија све то жели да заврши. Зато се и за нас бори и страда. То морамо да разумемо. Од руске победе на простору бивше Украјине – зависиће и све српске победе на Балкану!

 

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари