Не гласајте за договоре са Приштином јер су у потпуности на штету српског народа

Апел и захтев одборника четири српске скупштине севера Косова

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

 

  1. Г-дин, Драгиша Ђоковић, народни посланик из Косовске Митровице
  2. Г-ђа, Стојанка Петковић, народни посланик из Звечана
  3. Г-дин, Владимир Милентијевић, народни посланик из Зубиног Потока
  4. Г-ђа, Смиљка Милисављевић, народни посланик из Звечана
  5. Г-дин, Љубомир Краговић, народни посланик из Косовске Митровице
  6. Г-дин, Дејан Раденковић, народни посланик из Приштине
  7. Министру за КиМ, г-дин Горан Богдановић

 

Поштовани,

          Као и сви грађани Републике Србије, тако и ми који живимо на Косову и Метохији, са нарочитом пажњом и нестрпљењем очекујемо сазивање и одржавање седнице Народне Скупштине Републике Србије, на којој би требало да буде разматрана и усвојена Декларација о Косову и Метохији.

          Сигурни смо да ћете и ви који представљате наш народ у Народној Скупштини Републике Србије показати јединство које су показали и доказали одборници скупштина општина са севера покрајине, руководства четири општине као и читав српски народ на Косову и Метохији и да, без обзира на страначке интересе и мишљења ваших централа, нећете дати свој глас за Декларацију која би била у супротности са Уставом Републике Србије и важећим законским и подзаконским актима, а која потврђују да је Косово и Метохија неотуђиви део Републике Србије.

          Очекујемо од вас да не подржите и не гласате за усвајање и имплементацију досад постигнутих решења у дијалогу између делегације Владе Републике Србије и делегације косовских Албанаца, јер су у потпуности на штету српског народа, без обзира да ли живе северно или јужно од Ибра, а сигурни смо да сте и ви тога дубоко свесни јер и сами осећате последице тих договора. Такође вас подсећамо да су постигнути договори у супротности са Уставом Републике Србије и да ћемо затражити оцену уставности и законитости до сада постигнутих договора и покренути питање кривичне одговорности чланова преговарачког тима.

          Стога, очекуемо од вас да ћете озбиљно размотрити наше писмо, да ћете бити уз свој народ на Косову и Метохији и гласати пре свега за своју будућност и будућност ваших породица и пријатеља.

 

У Косовској Миторвици

11.11.2011. године

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари