Краљ у Алеји великана уз песму „Свилен конац“

Сахрањен великан српског глумишта који је на сцени Атељеа 212 одиграо стотине улога

  • На сцени Атељеа 212 Петар Краљ је одиграо на стотине улога, у многима од њих је умирао и све те смрти су биле мајсторски одглумљене, рекао је на комеморацији управник позоришта Кокан Младеновић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Глумац Петар Краљ сахрањен је у Алеји великана, на Новом гробљу у Београду, уз звуке трубе и мелодију песме "Свилен конац".

        Од великана српског глумишта опростиле су се бројне колеге и поштоваоци, међу којима је био и председник Србије Борис Тадић.

        На сцени Атељеа 212 Петар Краљ је одиграо на стотине улога, у многима од њих је умирао и све те смрти су биле мајсторски одглумљене, рекао је на комеморацији управник позоришта Кокан Младеновић.

        Ово је ваљда једина смрт у коју једнодушно одбијамо да поверујемо, рекао је Младеновић поводом смрти великог српског глумца.

        Краљ је преминуо 10. новембра у Београду после тешке болести, у 71. години.

        Рођен је 1941. у Загребу, дипломирао је на Академији за позориште филм, радио и телевизију у Београду, а од 1968. до 1979. био је члан Атељеа 212. Играо је на сценама многих позоришта, а највише у Атељеу 212 и Народном позоришту.

        Играо је и у бројним домаћим филмовима -"Посебан третман", "О покојнику све најлепше", "Уна", "Догодило се на данашњи дан", "Бој на Косову", "Андерграунд", "Три летња дана", "Мали свет".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари