Косметски расплет чека расплет америчке кризе коју су председнички избори продубили

Србија у свету

БАЈДЕН ЈОШ НИЈЕ УШАО У БЕЛУ КУЋУ, А ИЗ ЊЕГОВОГ ТАБОРА СЕ ВЕЋ ОСПОРАВА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ

 *Америка је изазвала или разбуктала већину светских криза, косметску ужасним  боимбардовањем Србије, а сада се и сама повија под теретом сопствених председничких изборних раскола, што додатно оптерећује готово све  локалне и друге међународне сукобе

* Дијалог Београда и Приштине, уз  посредовање Лајчака, прекинут је због ванредних косовских избора, председмичких сукоба у врху САД, крвавих нереда у Конгресу САД и опозива Трампа, што је иззазвало ударе на Вашингтонски споразум и уцене да Србија призна независност Косова!

_____________________________________________

       Пише: Раде БРАЈОВИЋ    

       СВЕ се враћа, све се плаћа, каже наш народ, примењујући ову искуствену историјску мудрост на безочно и безумно бомбардовање Србује, пре више од две деценије и садашње ломове у америчком врху…

       Последице се, наравно, не могу упоређивати – ракеташи и нуклеарни бомбаши САД, убили су око две хиљаде Срба свих генерација, порушили путеве, мостове, домове и зграде разних институција које још нису обновљене, а сада су америчке демократе покушавају да трамповце и републиканце прогласе за побуњенике који су упадом у Конгрес САД хтели и да сруше US-поредак и да побију неке конгресмене.

      Трагедије се не могу мерити, јер бол је неизмерна - један према један, некад је раван бројкама један према стотину, или више. Особито онима који нису навикли на трагедије створене спољним ударима…

      Ето, тако је то у сваком суочавању са трагедијом, особито оном која израста из политике, посебно моћничка. Космет је, зато, међународна криза која захвата најмање, али и оне најјаче моћнике, чак и оне који нису и никад неће видети јужну српску покрајину.

       Не каже се случајно да је свет – међузависан! Зар се то не види у актуелним околностима које показују да су САД, иако су учествовале у готово свим светским кризама, сада повијене под сопственим теретом – сукобом садашњег и будућег председника и њихових половина Америке.

       Није се ужасни немир ни смањио, а камоли смирио, а из Вашингтона су никле поруке косметској кризи. Оспорен је, тако, недавни Вашингтонски америчко-српски споразум, наравно дејством на косовске власти, али, пошто је урађен под Трамповом руком, поданици победника Бајдена начели су тај споразум, одакле је произашао нови удар – захтев да Србија уцени да неће ништа успети ако не призна независнот албанског Косова.

       Одатле, све иде назад у косметској кризи…

      У повратку назад, немогуће је заобићи америчке врхове - Преедик на Председника! Ни у малим и слабашним, земљама тако није било…     

       Одлазећи досадашњи председник,Трамп. Ударен је конгресменима новог скорог председника Бајдена оптужбм да је подстакао побуну својих републиканаца –  у  суочавању са демократама републиканци су изгубили и Трамп је опозван – предстоји још одлучивање у Сенату, само један дан пре инангуације предсдника Бајдена.

     И, тако – као у неком светском зачељу, одакле готово ништа не може да стигне у светску јавност, а да не прође америчко редиговање. Чује се тек кад Америка – интервенише. Војно.

       Чују се и други звуци – кад велесила покорава мале земље. Ударила је била и на Србију, није је покорила, отела је Косово и Метохију и уручила га Албанцима. Све је под велеслском маском, и ових данам као и пре.

       Не дозвољавају нашим кадровима да уђу код косметских Срба да им помогну у бици против короне вируса. Протерују, Албанци из Албаније, наше Србе да се врате на своје, у срушене куће и на годинама неузорана имања.

       А зашто Албанац из Албаније?

       Лакше ће остати, брже ће им се приближити и ”Велика Албанија”. А, Амери и западноевропејци ћуте! Лако је знати – зашто.

       Сазнаје се план уласка Албаније у - НАТО! Кажу, биће, том великом војном пакту – албанска пешадија. Докле ће стићи, и једни, и други, видеће се – на Косову и Метохији!

       А, поред расплета, најављују нове америчке сударе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари