Јовановић: Курти је амерички прокси-играч у геостратешком сценарију комадања Србије

УБИШЕ СЕ ЕУ-ДИПЛОМАТЕ ДА НАС СА НАШИХ ТВ УБЕДЕ ДА НАМ ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА СЛУШАМО САД/НАТО/ЕУ

Вјоса Османи, Ентони Блинкен и Аљбин Курти - овог

Амера би гледали на ТВ да му нису потребни против Срба

* Затезање око успостављања ЗСО није последица некооперативности Куртија већ англо-америчке тактике изнуђивања признања и сагласности Србије са чланством тзв. Косова у УН. Лидери одређених чланица НАТО не желе Србију и Србе на КиМ

* Инвестиције, донације, бољи живот, чланство "на дохват руке", обећања атеста "за храброст" и "визионарсто" део су метода увлачења у решења штетна за Србију и српски народ

________________________________________________________

          ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ "Квад" је англо-америчко упозорење Србији да мора признати тзв. Косово, увести санкције Русији и ући у НАТО.

          Једини исправни одговор Србије јесте одлучна приврженост свом Уставу, међународном праву, Резолуцији СБ УН 1244, војној неутралности и принципијелној неприхватљивости једностраних и незаконитих санкција.

          Не смеју се давати поводи за помисао да је било који од наврдених елемената државне стратегије привременог карактера. Иступања појединаца из Владе супротна државној стратегији, остављају утисак нејединства и колебљивости, изазивају пометњу и забринутост.

          Затезање око успостављања ЗСО није последица некооперативности Куртија већ англо-америчке тактике изнуђивања признања и сагласности Србије са чланством тзв. Косова у УН. Лидери одређених чланица НАТО не желе Србију и Србе на КиМ. Да није тога, око 230.000 протераних Срба и других неалбанаца, одавно би се слободно и безбедно вратили на своја огњишта и имања на КиМ.

          Курти је амерички прокси-играч у геостратешком сценарију комадања Срба и Србије, као што су били и сви његови претходници.

          Инвестиције, донације, бољи живот, чланство "на дохват руке", обећања атеста "за храброст" и "визионарсто" део су метода увлачења у решења штетна за Србију и српски народ.

          Ових дана дипломате ЕУ, у својој не нарочито инвентивној офанзиви шармирања грађана Србије, не силазе са наших ТВ екрана. Нема цене коју не би платили, ни обећања које не би дали, само да им народ поверује да је за Србију најбоље да слуша САД/ НАТО/ ЕУ.

          Срећом народ памти. Није превише богат ни моћан да би се спорио, али ни сиромах који би трпео понижење.


           (Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари