Јовановић: ЕУ нема мандат СБ УН за решавање статуса КиМ, поготово за наметања Србији

ПОТРЕБНО ЈЕ ОДЛУЧНО ПРЕВЕНТИВНО ДЕЛОВАЊЕ СА ОСЛОНЦЕМ НА 1244 И ПРИЈАТЕЉЕ

Заседање Европског савета - бриселска хегемонистичка

узурпација са кршењем Резолуције 1244

* Живадин ЈОВАНОВИЋ: Свођење одбране суверенитета и територијалног интегритета, у овом часу, на неприхватање чланства тзв. Косова у УН и његовог признавања, резултат је континуираних подвала западних кувара фазног признања и кршења резолуције СБ УН 1244

____________________________________________________________        

           НА ОСНОВУ међународног права и Устава Србије Косово и Метохија је покрајина Србије под мандатом СБ УН.

           Мандат СБ УН врше УНМИК, као цивилно и КФОР, као војно, присуство, чије су дужности и права таксативно утврђени резолуцијом СБ УН 1244.

           УНМИК и КФОР немају никаква друга права осим оних која су изричито утврђена резолуцијом СБ УН 1244. Нико, осим СБ УН, није овлашћен да проширује, смањује или преузима мандате УНМИК-а и КФОР-а.

           ЕУ нема мандат СБ УН за решавање питања статуса, најмање за неметање услова, рокова и «решења» по мери хегемонистичких геополитичких интереса, кршењем међународног права и правно обавезујућих одлука СБ.

           ЕУ и свака њена чланица појединачно, имају обавезу да свим својим актима, активностима и захтевима према Србији поштују резолуцију СБ УН 1244 као императивну, општеобавезујућу међународно-правну одлуку.

           Србија нема обавезу да прихвата, да се саглашава, спроводи или учествује у било којим актима који нису засновани на или који нису у складу са Повељом УН, резолоуцијом 1244, другим одлукама СБ УН или њеним Уставом.

           О мирном, праведном и одрживом решењу нa Косову и Метохији одлучује само СБ УН.

           Свођење одбране суверенитета и територијалног интегритета,  на неприхватање чланства тзв. Косова у УН и његовог признавања,  резултат је континуираних подвала западних кувара фазног признања и кршења резолуције СБ УН 1244.

           Покушаји учлањења тзв. Косова у друге форуме суверених држава (СЕ, УНЕСКО, ОЕБС, ОИК, ИНТЕРПОЛ и сл.) захтевају одлучно превентивно политичко и дипломатско деловање и супротстављање Србије ослонцем на међународно право, важеће одлуке и пријатељске земље које представљају глобалну већину.

           Заштита суверенитета и територијалног интегритета налаже континуирано инсистирање да се изврше обавезе утврђене резолуцијом СБ УН 1244 које нису извршене а тичу се животних права и интереса Србије као што су – остваривање права 250.000 протераних Срба и других неалбанаца на слободан, безбедан и достојанствен повратак у своје домове и на своја имања, гарантовање једнаке безбедност и основних људских права Срба у Покрајини, враћање договорених контигената војске и полиције Србије и друга.

           (Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари