Агресија Запада која траје - девојчица које нема

Н0вости у земљи и свету

ЗЕЛЕНСКИ СВЕ МАЊЕ УТИЧЕ НА ВОЈНЕ ТОКОВЕ - МОГУЋ ИЗЛАЗАК РУСИЈЕ НА УШЋЕ ДУНАВА

(Колаж: Мондо)

* Трећи светски рат био би неупоредив са оба претходна. Уништио би целу плаету, а то значи да би нестали сви - и слабији и јачи!  

* Серија отмица и притисака дуго се продужава у земљи и свету, па се нестанак девојчице Данке Илић може сматрати још једним западњачким обрачуном са Србима

__________________________________________________________________

         Пише: Раде БРАЈОВИЋ

         ПРОШЛО је више од безмало две ипо деценије откад се неке садашње државе, бивше чланице Совјетског Савеза, окрећу против Русије, чак и Србије, што је у ионако затегнуту балканску слику унело и додатне разлоге, поготово ширење НАТО база и на теренима Румуније.

         Оваква представа не значи да је непромењива, још мање да ће се погоршавати, што се види по актуелним догађајима:  

         - Русија је притегла Украјину уз све тања  кијевска леђа - чак је до критичког нивоа свела стручне војне кадрове: 

         - Зеленски све мање утиче на војне токове; 

         - Са Запада стиже све мање помоћи, у новцу и оружју; 

         - Не искључује се више руски продор чак и на  Дунав…

         Све ове и овакве, сличне околности не изазивају само локалне или континеналне процесе, већ утичу и на најопасније опште и црне процесе који надрастају и интерконтиненталне  домете, склоне да сазревају у - општи светски рат!

         Тај, трећи, био би неупоредив са оба претходна - јер, уништио би целу плаету, а то значи да би нестали сви - и слабији и јачи!  

        И, кад се створе околности без страха и реалних изгледа да избије нови нуклеарни рат, Србији не би било лако, посебно што се суочава са косметским проблемом.

         Србија је суочена са вишеструким притисцима САД и НАТО који управљају бандитима разбојника Куртија.

         Све што заједно раде, своди се на блокаду ЗСО, на коју су косметски Албанци пристали пре 13 година а досад нису остварили ни слово. То је тако дуго било могуће зато што су отимаче штитили Американци уз помоћ Европајаца, па је доспело чак до ових дана.

         Серија отмица и притисака дуго се продужава у земљи и свету, па се нестанак девојчице Данке Илић може сматрати још једним западњачким обрачуном са Србима.

         Постоје сигурне претпоставке да је Данка снимљена на два места - близу дома где је нестала и у Бечу, али ни један од трагова не води у сигурни проналазак.

         Постоје и друге светске претпоставке које су најдаље од свих, а које код нас не постоје и неће никад, али су уобичајене, посебно у земљи најстарије цивилизације, Индији, у којој се малолетна деца жене и удају, наравно уз мираз.

          И Србија је земља старе цивилизације, али није стара.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари