Звезда смањила на 8! На Маракани 40.000!

ЦРВЕНО-БЕЛИ НА СВОМ СТАДИОНУ

ВРАТИЛИ ЈЕСЕЊИ ДУГ СУБОТИЧКОМ СПАРТАКУ (1:0)

  • Победоносни гол постигао Бразилац Евандро у 65. минуту. Поготку је претходио корнер Дарка Лазовића после којег је лопту главом захватио капитен Никола Микић. Мрежа се није затресла, али је дошло до гужве у шеснаестерцу гостију у којој се Евандро најбоље снашао и са неколико метара „ћушнуо“ лопту у мрежу

        ПРОЛЕЋЕ би опет могло да буде Звездино! У сваком случају, за црвено-беле је добро почело: освојили су оба бода на свом стадиону против суботичкоп Спартака, а једини конкуренти за титулу - комшије из Хумске - играле су нерешено у Новом Пазару, па се заостатак смањио на осам бодова.          

        Фудбалери Црвене звезде нису бриљирали, а реновирани тим у појединим периодима показао неке нове квалитете - упорност, већу брзину. Победа против Суботичана (1:0) резултатски није убедљива, али су Звездаши, ако се тако може рећи, добили и 12. играча. Јер, на Маракану је око 40.000 гледалаца!

        Толико последњих година није долазило ни на вечите дербије!

        Победоносни гол је постигао Бразилац Евандро у 65. минуту. Поготку је претходио корнер Дарка Лазовића после којег је лопту главом захватио капитен Никола Микић. Мрежа се није затресла, али је дошло до гужве у шеснаестерцу гостију у којој се Евандро најбоље снашао и са неколико метара „ћушнуо“ лопту у мрежу.

        И Суботичани су постигли гол - 23. минуту меча (Немања Човић) -  али га је судија Бошко Јованетић поништио јер је проценио да је нападач Суботичана претходно фаулирао Микића.

        Најбољу шансу за Звезду у провом полувремену пропустио је Борха. Пропуштеној прилици је претходила одлична размена пасова са Евандром, а Борха је слабо шутирао са око 11 метара и голман гостију Бранимир Алексић је лако интервенисао.

        Изгледне шансе у првом делу утакмице су имали Филип Младеновић (коме је после шута са 25 метара Алексић одбранио) и Лука Миливојевић када је у 40. минуту шутирао мало поред гола из велике удаљености.

        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Максимовић, Тошић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић (65. Каду), Евандро (79. Димитријевић), Лазовић, Перовић (72. Мирић), Борха.

        СПАРТАК: Алексић, Стевановић, Оташевић, Братић, Пушкарић, Ковачевић (72. Шарац  ), Ђурђевић, Торбица (81. Миливојев), Адамовић (69. Носковић), Човић, Деспотовић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари