Спорт-Экспресс: Скроман квалитет Ц. звезде…

ОНО ШТО ЈЕ БИЛО ВЕЛИЧАНСТВЕНО ЈЕСТЕ ПЕСМА НАВИЈАЧА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, ТО МОРАТЕ САМИ ДА ЧУЈЕТЕ

        Значајан број представника руских медија био је присутан на стадиону Црвене звезде у уторак увече.

        Црвено-бели одиграли су без голова са московским ЦСКА у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе, пред нешто више од 35.000 гледалаца.

        Осим самог меча и потенцијалног проблема који су направили навијачи гостију - који би могао да доведе до затварања дела стадиона за реванш наредне среде у Москви - руске колеге бавиле су се и квалитетом српског тима, атмосфером на стадиону, али и стањем у којем се Маракана налази.

        Портал Спорт-Экспресс у први план истиче, према мишљену њиховог извештача, „скроман квалитет тима Црвене звезде“, пре свега у односу на „Армејце“.

        „Довољно је рећи да Доналд и Ле Талек нису могли да играју Премијер лигу Русије, док је Родић играо тек нешто мало за Волгу и Крила Совјетов, а овде важе за главне играче, лидере екипе“, наводи се у тексту.

        С друге стране, руски извештач задивљен је атмосфером и навијачима најтрофејнијег српског клуба, али се исто, нажалост, не може рећи и за стадион.

        „Оно што је било величанствено јесте песма навијача Црвене звезде. Нема баш превише смисла описивати их пошто то морате сами да чујете. Црвено-бели играју сваку утакмицу уз такву музичку пратњу, док је једна од песама била посвећена и московском Спартаку, великом ривалу ЦСКА, клубу с којим звездаши имају братски однос. Једино што недостаје јесте удобност на самом стадиону. Јер, да би стигли до свог сектора навијачи су морали да прођу кроз блатиште, као резултат кише и снега на травнатој ливади. Јер инфраструктура стадиона Рајко Митић замрзнута је негде у прошлом веку. Опет, истовремено, и људи и полиција око стадиона били су врло љубазни. Није забележена ниједна непријатност, као што се понекад може догодити у Русији. И због тога једно велико хвала“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари