Звезда: Поново крађа у корист Партизана!

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОБЈАВИО ЈЕ САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ УТАКМИЦЕ

ОФК БЕОГРАД - ПАРТИЗАН И ВОДЕЋЕГ ГОЛА ЦРНО-БЕЛИХ

        Фудбалски клуб Црвена звезда објавио је саопштење поводом утакмице ОФК Београд - Партизан. У Љутице Богдана сматрају да ФСС и судијска организација „протежирају Партизан“ и да је на делу „отворена отимачина за Партизан“.

        Судијска организација и Фудбалски савез Србије отворено су се ставили на страну Партизана у борби за титулу првака Србије!

        Ово је суштина саопштења које је данас објављено из Фудбалског клуба Црвена звезда, а поводом утакмице ОФК Београд - Партизан (1:3) и водећег гола црно-белих, за који у Љутице Богдана сматрају да је постигнут после офсајда.

        У саопштењу Звезде апострофирано је да је помоћник на утакмици ОФК Београд - Партизан Срђан Каурин, који није сигнализирао недозвољену позицију Андрије Живковића код водећег гола Партизана на Врачару, „из истог града као и председник ФСС Томислав Караџић“.

        Такође, из Љутице Богдана је отворено и недвосмислено поручено да судијска организација и ФСС „отворено отимају у корист Партизана“ и да је на делу „судијска крађа“!

        Ево целог саопштења Црвене звезде:

         „Јучерашња крађа на утакмици ОФК Београд - Партизан, када је судија Глођовић признао први гол постигнут из очигледног офсајда, само је наставак политике протежирања Партизана који спроводе судијска организација и ФСС. Помоћни судија Каурин, који долази из истог града одакле и председник ФСС Томислав Караџић, јуче је својом скандалозном одлуком да дозволи наставак акције из које је постигнут водећи гол, иако је био очигледан офсајд, директно одлучио утакмицу и трасирао Партизану пут ка титули. Треба ли да подсећамо да је тај исти помоћни судија Каурин недељу дана раније са раздаљине од 50 метара сигнализирао главном судији (иако то није његов делокруг посла) пенал против Црвене звезде на утакмици у Новом Пазару?

        Да ли треба да подсећамо на прво коло наставка првенства против Вождовца када је Партизану делегиран судија који је синовац човека који је у Партизану задужен за судије, и том приликом је директно помогао Партизану да избегне пораз, а Комисија за анализу суђења његово суђење оценила беспрекорним. Или да пре недељу дана главни судија није свирао чист пенал за Раднички из Крагујевца при резултату 2:1 за Партизан и то на неколико минута пре краја утакмице, а онда се на крају утакмице захваљује небу за добро обављен посао? Шта је то него чиста судијска крађа и директан утицај на изглед табеле? Ко делегира те судије, ко их оцењује, ко кроји судијске листе?

        Сада је више него јасно да је руководство Партизана сталним нападима на Црвену звезду у маниру држ'те лопова, желело да скрене пажњу са својих неспортских радњи. Јавност треба да зна да се у овој сезони отворено отима за Партизан од стране судија и ФСС. На почетку ланца самим делегирањем судија, затим њиховим анализама и на крају кројењем судијских листа. Замислите страх код судија после оноликог скидања судија са листа прошле сезоне. Те исте судије су били квалитетне и честите шест сезона док је Партизан освајао титуле, и чим је Црвена звезда освојила једну титулу, у ФСС су се сетили да многе судије не одговарају и њиховим брисањем су послали јасну поруку шта се очекује у овој сезони.

        Цео круг се затвара преко појединих новинара који непрофесионалним писањем крију праву истину и стварају атмосферу да је Црвена звезда клуб који утиче на нерегуларност. Посебна прича је злоупотреба од стране ФСС, пензионисаног генерала Миркова, официра за интегритет ФСС, који упада у свлачионице пред поједине утакмице и застрашује играче и о томе даје интервјуе за медије, додатно бацајући прашину у очи читавој јавности.

        Позивамо све одговорне у држави да се изјасне да ли Партизан и ФСС имају мандат за овакву отимачину и да ли Партизан по сваку цену мора да буде првак? Да ли је ФК Партизан доласком нове управе постао државни пројекат?

        Црвена звезда неће седити скрштених руку и одговорност за све што ће се десити у наредном периоду биће на онима који на овакав начин воде ФСС и тако уништавају оно мало што је остало од српског фудбала“.

        Мондо
 

Слични садржаји

Коментари