Звезда - Лудогорец: За славу, новац и Европу

ЗВЕЗДА ПОСЛЕДЊИ ПУТ ИГРАЛА У ГРУПНОЈ ФАЗИ ЕВРОПСКОГ ТАКМИЧЕЊА

У СЕЗОНИ 2007/2008

        Црвена звезда игра од 20.30 реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Лудогореца на стадиону „Рајко Митић“.

        Звезда је последњи пут играла у групној фази европског такмичења у сезони 2007/2008, када је завршила такмичење у Купу UEFA без освојеног бода - иза минхенског Бајерна, Браге, Болтон Вондерерса и Ариса.

        Најтрофејнији српски клуб, шампион државе је пре недељу дана у Разграду испустио победу (2:2), али и даље има сјајну шансу да после дужег времена избори пласман у групну фазу неког од два европска такмичења.

        У случају позитивног исхода црвено-бели доћи ће на корак до пласмана у такмичење који су пре четврт века освојили, док ће уједно и изборити минимум пролазак у групу Лиге Европе, али и најмање 9.000.000 евра.

        Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да екипа неће бранити резултат из првог сусрета.

        „Годину дана смо се борили да одиграмо овакву утакмицу и велико је задовољство што су играчи довели клуб пред пласман у Лигу Европе, можда касније и нешто више. Неће бити лако, противник је квалитетан, али надам се да ћемо имати више снаге. Не бих овај дуел прогласио утакмицом деценије и столећа, иако може много да донесе, клуб неће престати да постоји ако не завршимо успешно посао“, рекао је Божовић, „Немам страх, само позитивну трему и као што кажу Изгорело нико не запали. Прошао сам толико утакмица и могу само да кажем да сам веома срећан. Морам то да пренесем на играче, да им скинем притисак. Једва сам дошао до стадиона од гужве и видео сам да је атмосфера таква као да ће да буде смак света“.

        Карата за улаз на Маракану остало је свега неколико хиљада за јужну трибину, а очекује се да ће те карте у продају бити пуштене неколико часова пре старта сусрета - како би навијачи из унутрашњости могли да дођу до улазница.

        Тренер Лудогореца Георги Дерменџијев сматра да његова екипа мора да игра на гол.

        „У овој фази Лиге шампиона нема лаких утакмица. У овом реваншу обе екипе морају да играју најбоље што могу. Резултат из првог меча је 2:2, али Лудогорец је квалитетна екипа и играће на то да постигне гол. Имају много искусних играча и искусан стручни штаб, који зна да мотивише играче. Ја желим да Лудогорец игра како може и онда ће бити све у реду. Не очекујем много прилика у сутрашњем дуелу, најважније је да одбранимо своју мрежу и да постигнемо гол и на тај начин Лудогорец пролази даље“, рекао је Дерменџијев.

        Деул између шампиона Србије и Бугарске почиње у 20.30, а из клуба су апеловали на навијаче да што раније дођу на стадион.

        Очекивани састав Црвене звезде:

        Кахриман - Цветковић, Фибел, Рендулић, Ибањес - Ле Талек, Доналд - Срнић, Канга, Моуче - Катаи(Ц)

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари