Звезда ипак неће играти у Другој лиги Србије

КЛУБ НИЈЕ ДОБИО УПОЗОРЕЊЕ ОД UEFA ДА БИ, ЗБОГ ДУГОВА, МОГАО

ОД НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛИ У НИЖИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА

Управа ФК Црвена звезда

        Појавиле су се шпекулације да је UEFA запретила Црвеној звезди да због спортских дугова, које има према бившим играчима, може наредне сезоне да буде пребачена у нижи ранг такмичења.

        „Спорт“ пише да су у Љутице Богдана били затечени непровереном информацијом и како су истакли добро упућени клубове може да елиминише само национални Савез уколико не испуне обавезе у датом року.

        Управа црвено-белих је за два милиона евра смањила потраживања за два месеца, а направљен је програм да се реши остатак уплатама и пролонгирањем на одређен период. План је да се све скоцка до 31. марта, када истиче рок да се припреме извештаји за конкурс за европску лиценцу.

        Поучени искуством од прошле године економски експерти полако приводе посао крају, а финансијска конструкција треба да буде затворена за месец дана и да се до маја одради у потпуности по завршетку такмичарске сезоне.

        - Није у плану ригорозна мера елиминације у нижи ранг, а за то реално и не постоји опасност. Решени су дугови према одлукама UEFA и FIFA и тако су избегнуте евентуалне санкције. И остатак потраживања се планира у догледном периоду поред чињенице да је Управа наследила бројне проблеме из прошлости - саопштили су из Црвене звезде.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари