У суботу откривање споменика Рајку Митићу!

БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНА И СПЕЦИЈАЛНА ЦЕРЕМОНИЈА УЗ БРОЈНЕ ГОСТЕ, ПРИЈАТЕЉЕ, ЛЕГЕНДЕ КЛУБА, СПОРТИСТЕ

 
 

        Споменик једној од највећих легенди Црвене звезде Рајку Митићу свечано ће бити откривен у суботу уочи утакмице против Рада.

        Децембра 2014. године, Скупштина клуба донела је одлуку да стадион Црвене звезде понесе име прве Звездине звезде, да би три године касније најтрофејнији српски клуб одлучио да на још један начин ода почаст чувеном Чика Рајку.

        „У суботу, 18. новембра у 14:45, испред западне трибине Звездиног стадиона, тачније испред службеног улаза, свечано ће бити откривен споменик Рајку Митићу. Том приликом биће организована и специјална церемонија уз бројне госте, пријатеље, легенде клуба, спортисте, као и навијаче Црвене звезде. Рајко Митић рођен је 19. новембра 1922. године, па је и ова свечаност заказана дан пред овај црвени датум у Звездином календару, а на дан утакмице са Радом како би сви навијачи који желе да присуствују то могли да учине“, наводи се на сајту клуба.

        Такође, откривање споменика је уједно и званично затварање „радне сезоне“ на стадиону, односно крај акције навијача током које је много урађено на побољшању изгледа стадиона - од сређивања споља, па све до фарбања крова и реновирања унутрашњости.

        Улаз на утакмицу Црвена звезда - Рад биће бесплатан, па се очекује и већи број навијача.

        Рајко Митић је за Црвену звезду, у којој се прославио и стекао статус прве Звездине звезде, одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола. Каријеру је почео екипи Кошутњака, потом је од 1938. до 1944. године наступао за БСК, одакле и стиже у Звезду.

        Црвено-беле је као капитен предводио до пет титула првака Југославије и четири национална Купа,

        За државни тим одиграо је 59 утакмица и постигао 32 гола, од чега 34 меча са капитенском траком, освојивши два олимпијска сребра (1948. и 1952), а играо је и на два Светска првенства (1950. и 1954).

        После повлачења 1983. године, одмах се пријавио да као волонтер ради у клубу. Био је тренер свог клуба, али и селектор Југославије.

        Умро је 29. марта 2008. године у 85. години живота.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари