У Љутице Богдана због дугова - мечеви од 13ч

ОВА МЕРА ШТЕДЊЕ, УКОЛИКО БУДЕ УСВОЈЕНА, МОГЛА БИ ДА БУДЕ НАСТАВЉЕНА И У ПРВИМ МЕЧЕВИМА У 2016.

Стадион „Рајко Митић“

        Субота касно поподне, под рефлекторима.

        То више, сазнаје Мондо из поузданих извора, неће бити стандардан термин за утакмице ФК Црвена звезда на адреси Љутице Богдана 1а.

        Наиме, према сазнањима нашег портала, челници Звезде били су приморани да од Заједнице Суперлиге затраже да до краја ове године утакмице у својству домаћина играју суботом у 13 часова, по дану.

        Разлог?

        Нагомилан дуг за струју, који је незванично исписан са седам цифара.

        Због тога, окрњено руководство лидера Суперлиге било је приморано на овај непопуларан потез, о којем се „шушкало“ још пре две године. Тада, заговорник овог вида штедње био је потпредседник Небојша Човић, али његова иницијатива није прошла.

        Сада се више не ради толико о иницијативи, већ о нужди.

        Саговорник Монда из Црвене звезде пренео нам је да сама организација утакмице у вечерњим сатима, односно паљење рефлекторима, није толики проблем, колико сам дуг који је нагомилан и који не би требало увећавати. Међутим, наводи и да није само струја разлог због ког се и даље размишља о померању на 13 или 15 часова, већ и температура, која у вечерњим сатима нагло опада.

       „Било је у једном тренутку предложено да термин утакмице са Металцем буде у 13, али је то сада стопирано. У наредном периоду ћемо одлучити да ли ће бити играно по дану или, као и обично, касно поподне“, рекао нам је неименовани саговорник.

        Већ ове недеље, у суботу 7. новембра, Звезда дочекује Металац из Горњег Милановца. Термин утакмице је и даље 17 часова и може се пронаћи на сајту црвено-белих и Заједнице, а потом, до зимске паузе, чета Миодрага Божовића дочекује још Вождовац (21. новембар) и Радник (5. децембар), а можда и ривала у осмини финала Купа Србије, у зависности од жреба.

        Ова мера штедње, уколико буде усвојена, могла би да буде настављена и у првим мечевима у 2016. години, осим ако клуб којег и даље милиони деле од добијања евро-лиценце за наредну сезону, у току зиме не буде остварио завидан трансфер и тим новцем сервисирао и дуг за струју. У супротном, док се „не раздани“ и не дођу топлији и дужи дани, црвено-бели би могли на терен у време ручка против Младости, Јагодине, Спартака и Рада.

        Претходне недеље, први пут од када је постао тренер, Божовић се јавно пожалио на финансијску ситуацију у клубу и сликовито рекао да играчи немају ни за кафу, после чега је одржао састанак са генералним директором у оставци Звезданом Терзићем.

        Електропривреда Србије често је претходних сезона искључивала струју на Стадиону „Рајко Митић“, повремено на 15-20 минута, а било је ситуација да светла није било и по цео дан, па је тако бивши тренер Ненад Лалатовић представљен јавности у једној од свечаних ложа на стадиону, под дневним светлом.

        Овај проблем једно време није испливавао на површину, али је у Звезду вероватно стигло упозорење да би нова искључења могла да уследе, па је овог пута реаговано – превентивно.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари