Три кључна момента утакмице ЦСКА-Звезда…

БИЛО ЈЕ МНОГО ДЕТАЉА КОЈИ СУ УТИЦАЛИ НА РЕЗУЛТАТ И ДОГАЂАЈЕ НА ТЕРЕНУ, АЛИ СУ СЕ ТРИ ИЗДВОЈИЛА

        Фудбалери Црвене звезде нису успели да се домогну осмине финала Лиге Европе пошто су поражени у Москви (1:0), али није ни да су били далеко од овог подвига...

        Екипа Владана Милојевића играла је солидно у овом двомечу, за нијансу боље вероватно у Београду, али и у Москви је била конкурентна тиму који је изборио треће место у групи Лиге шампиона у конкуренцији Манчестер јунајтеда, Базела и Бенфике.

        Било је много детаља који су утицали на резултат и след догађаја на терену, али су се три ситуације издвојиле од осталих.

1. ИГРАЊЕ РУКОМ ФЕРНАНДЕСА...

        Бразилски фудбалер играо је руком непосредно пре гола ЦСКА преко Џагоева, а можда још битнији детаљ је дизање руке Мичела Доналда који је био убеђен да ће судија из Португала прекинути сусрет и његовој екипи доделити лопту...

        По ко зна који пут се ово дешава нашим екипама у Европи и - нажалост - најчешће из тога следи погодак ривала, а ретко када је то и лекција за наредни пут.

        Владан Милојевић је после сусрета дао одличну изјаву у којој није желео да тражи алиби свестан и тога да његова екипа није најбоље реаговала након те спорне ситуације. "Судија је тако одлучио и то треба прихватити", казао је он.

2. ПРОМАШАЈ ПЕШИЋА...

        Њему је било најтеже после меча јер је имао прилику утакмице.

        Српски нападач је у сусретима против Московљана, због повреде Боаћија, забележио своја два једина старта у Лиги Европе, али није успео да понови форму из Суперлиге у којој је најбољи стрелац. Шансу меча имао је у 80. минуту после паса Славољуба Срнића.

        Поставио је ногу Пешић, претходно се ослободивши Игнашевича који је помислио да је направио идеалну офсајд замку, али није добро наместио стопало и лопта је прошла поред њега.

3. ПРОМАШАЈ БЕНА...

        И шанса Пешића би била заборављена да је његов колега из напада био присебнији.

        Бен је читав меч играо по десној страни и малтретирао Васина, па Набабкина, али његови добри продори нису материјализовани и бољим додавањима за гол, или бар шутем. По уласку Срнића и Аџића преселио се у врх напада где је сарађивао с Пешићем који му је и наместио шансу.

        Лопта је дошла до нападача с Комора на левој страни, имао је отворен пут за шут ка голу, али ју је захватио слабије него што је хтео и прошла је поред леве стативе Акинфејева.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари