Станковић: Звезда са „Грофом“ добро игра

СТАВИО НА СТРАНУ СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА ОКОЛО, И ТЕ МОМКЕ НАВЕО

ДА МИСЛЕ САМО О ТЕРЕНУ И ПРОТИВНИКУ

Дејан Станковић

        Легендарни српски фудбалер и функционер Интера Дејан Станковић рекао је да се осећа фантастично после одличног почетка сезоне италијанског клуба.

        Он је истакао да му је драго и због одличних игара Црвене звезде, клуба у којем је поникао.

        „Феноменалан је осећај, иако се не осећам само као функционер. Свакодневно живиш са играчима, дишеш са њима, пролазиш кроз све тренинге и утакмице... Лепо је, али и тешко да се са трибине прати клуб у којем сам провео 10 година, поготово дерби са Миланом“, рекао је Станковић у интервјуу агенцији Бета.

        Интер је ове сезоне, попут Звезде, лидер у свом првенству. Клуб из Милана има свих пет победа. Добар почетак Интерове сезоне Станковић је оценио као производ доброг рада тренера Роберта Манчинија и групе играча која функционише као један.

        „За сада не играмо бриљантан фудбал, али тек је септембар, има времена. Скоцкаће Манчини екипу, за сада ми се свиђа како то изгледа, 11 ратника на терену. Мислим да смо стварно нарпавили један историјски почетак првенства“, рекао је некадашњи капитен репрезентације Србије.

        Једну од пет победа, Интер је забележио против градског ривала Милана, чији је тренер Станковићев кум Синиша Михајловић.

        „Михајловић је исто у фази стварања, његова екипа можда игра лепши фудбал, али фали јој концентрације. Не могу да кажем да су у дербију били бољи, али су имали конкретније шансе“, рекао је Станковић и додао да је у сталном контакту са Михајловићем.

        „Срећан сам због Синише. Говорио сам да ће он пре или касније преузети велику екипу. То се десило пре, после само годину и по дана од одласка са места селектора репрезентације сео је на клупу Милана“, додао је он.

       Интер је „пун“ играча са простора бивше Југославије. Ту су Немања Видић, Адем Љајић, Стеван Јоветић, Самир Хандановић, Иван Перишић и Марцело Брозовић. Станковић је истакао да се они феноменално слажу.

        „Има нас много на ић и феноменално функционишемо. Сигурно је да са наших простора долазе феноменални играчи, велики таленти и убеђен сам да ће сви они направити разилику ове године и Интеру донети много бодова“, рекао је Станковић.

        Када је реч о Немањи Видићу, Станковић је најавио да ће он добити прилику када се опорави после операције дискус херније.

        „Интер са њим само може да добије. Свашта се писало, да није пријављен, али то нема везе с везом, биће на располагању и све зависи од њега“, рекао је Станковић.

        Дејан Станковић је такође рекао да свом бившем клубу Црвеној звезди жели да стане на ноге и да се пласира у Лигу шампиона где и припада.

        „Желим Звезди од свег срца да стане на ноге, да се врати у Европу, где и припада, да уђе у Лигу шампиона, јер један клуб као што је Црвена звезда то и заслужује“, рекао је Станковић.

        Станковић је истакао да се нада да ће Звезда пребродити сваку кризу, као и то да „не би било лепо да даје суд и коментарише из даљине“ јер није ту. Он је навео да посебне похвале заслужује тренер црвено-белих Миодраг Божовић.

        „Звезда, уз много проблема у овом моменту игра добар фудбал, захваљујући тренеру Божовићу. Прва је на табели уз све потешкоће које је прате“, додао је некадашњи капитен.

        Црвено-бели након лошијег почетка сезоне сада играју одличан фудбал, а у српском првенству су убедљиво први после 10 кола.

        „Божовић је ставио на страну све што се дешава около, концентрисао се на екипу и те момке навео да мисле само о терену и противнику. Није то лако и велике честитке, само тако нека наставе“, додао је он.

        Станковић није успео да испрати „вечити“ дерби између Звезде и Партизана, у којем је његов бивши клуб доминантно победио са 3:1, јер је у том тренутку био у карантину Интера.

        „Нисам нажалост гледао, али сам чуо од пријатеља да је Звезда била доминантна, да се од почетка утакмице питала какав ће бити крај“, рекао је Дејан Станковић.

        Звезда у српском првенству има 26 бодова, шест више од другопласираног Јавора, а чак девет у односу на Партизан и Војводину.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари