ПЕШИЋ: Важно је да добро отворимо сезону

Пријатељски меч кошаркаша Црвене Звезде и Бајерна

  • Председник клуба Небојша Човић: Звезда је изузетно снажан национални бренд, али потребно је да неке ствари у Клубу створимо поново на прави начин јер напросто морају да се направе од почетка

       БЕОГРАД, (ФоНет) - Нови тренер кошаркаша Црвене Звезде Светислав Пешић веома је задовљан договором о пријатељској утакмице његове екипе са минхенским Бајерном, истичући да је она важна, како из спортских, тако и из хуманитарних разлога.

       "Ова утакмица је вишедимензионална, за нас је веома важно да добро отворимо сезону, али и да поситгнемо и хуманитарни ефекат у оквиру акције Битка за бебе", нагласио је Пешић на конференцији за новинаре.

       Председник Звезде Небојша Човић сматра да ће утакмица са Бајерном бити прави спектакл и види је као шансу да се Звезда врати на прави пут.

       "Звезда је изузетно снажан национални бренд, али потребно је да неке ствари у Клубу створимо поново на прави начин", нагласио је Човић.

       Он је објаснио да "неке ствари" у Клубу напросто морају да се "направе од почетка", напомињући да се "ни једна кућа не зида од крова".

       "Амбиције Бајерна су увек високе, тако је и у овом случају, када је у питању утакмица са Звездом", додао је спортски директор Бајерна Марко Пешић.

       Он је напоменуо да тим има потешкоћа са повређеним играчима, али сматра да је утакмица против Звезде свакако сјајна прилика да се екипа разигра.

       "Увек сам срећан када играмо у Србији, поготово против доброг тима", нагласио је тренер Бајерна Дирк Бауерман, кога за Београд вежу само лепа сећања.

       Бауерман је подсетио да је Немачка управо у Београду освојила једну од наважнијих медаља, када је била друга на првенству Европе.

       "Драго ми је да ова утакмица има и хуманитарни карактер", рекао је Бауерман и закључио да му је велики изазов да се супротстави екипи коју тренира "један од најбољих европских теренера".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари