Пехар и медаље фудбалерима Црвене звезде

СУСРЕТ „ЦРВЕНО-БЕЛИХ” И РАДНИЧКОГ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ ДОМАЋЕГ ПРВЕНСТВА НЕМА РЕЗУЛТАТСКИ ЗНАЧАЈ

        Пре десет месеци фудбалери Црвене звезде одиграли су прву утакмицу у овогодишњем шампионату на свом стадиону, а противник је био Раднички из Ниша. Меч је завршен без победника, а навијачи су незадовољни игром и резултатима тражили оставке челника клуба.

        „Црвено-бели” ће вечерас против истог противника одиграти последњу утакмицу у овој сезони (19 ч). Пре меча ће им бити уручен пехар и медаље пошто су у међувремену доминантно освојили титулу, 27. у историји клуба. Церемонија ће почети у 18.30 ч, а улаз на стадион „Рајко Митић” ће бити слободан. Из клуба најављују да навијаче очекују бројна изненађења у „фан зони”. За екипу из Љутице Богдана овај сусрет нема резултатски значај, док би њихов ривал уколико победи и ако му се „наместе” резултати осталих мечева могао да избори пласман у квалификације за Лигу Европе.

        - Данас ће бити празник за све наше навијаче. Играмо против екипе којој су бодови неопходни, али иако меч за нас нема никакав такмичарски значај урадићемо све да победимо и обрадујемо своје присталице. Играћемо онолико колико можемо иако је тешко мотивисати екипу, али сигурно је да никога нећемо пустити да победи. Пун стадион, Црвена звезда као клуб, овај грб, све је то наша обавеза да дамо свој максимум и победимо. Њихове калкулације, као и калкулације других екипа нас не занимају - каже тренер Миодраг Божовић.

        Иза Марка Грујића је најуспешнија сезона у каријери. Изборио се за место у стартној постави, а био је и један од најзаслужнијих играча за успешну клупску сезону.

        - Очекује нас лепа утакмица, биће то прилика да сви играчи уживају. Надам се да ће наши навијачи испунити стадион, улаз је слободан тако да ће моћи последњи пут да нас виде у овој сезони. Надам се да ћемо опет одиграти „отворену” утакмицу, као што је био случај и на претходне две и да ће бити доста голова. Екипа Радничког је доста квалитетна што говори и њена позиција на табели. Ми ћемо дати све од себе да победимо на нашој званичној прослави титуле и да тај дан улепшамо како навијачима тако и нама самима - рекао је Грујић.

        Њему ће ово бити последња утакмица за Звезду пошто је зимус потписао уговор са Ливерпулом.

        - Данашња утакмица ће бити веома специфична за мене. Не бих рекао да имам трему, али мислим да ће бити доста другачија од осталих јер ћу последњи пут у овом мандату истрчати на „Маракану”. Бићу и тужан и срећан - срећан зато што ћемо подићи шампионски пехар, а тужан јер ћу последњи пут играти са овим играчима и оваквим тренером.

        Миодраг Божовић је искористио прилику да се захвали Марку Грујићу и да му пожели срећу у наставку каријере.

        - Срећан сам што сам радио са оваквим играчем и човеком, више човеком јер је то теже постати него добар играч. Драго ми је што наставља каријеру у тако јакој лиги. Њему ово неће бити последњи пут да игра на „Маракани”, надам се да ће доћи са Ливерпулом овде. Желим му много успеха, да остане што дуже и да се када реши да заврши каријеру врати поново у Звезду.

        Данашњи меч нема резултатски значај, али ће се Уго Вијеира и Александар Катаи борити за титулу најбољег стрелца шампионата. Обојица су постигла по 20 голова пошто је Португалцу поништен гол против Вождовца јер је установљено да се лопта од голмана одбила у мрежу. Шансу има и Валери Божинов из Партизана (18).

        - Најправедније би било да обојица буду први, али сигуран сам да данас један другом неће додавати лопту. Упорнији ће бити најбољи стрелац - сматра Божовић.

        Исто сматра и Грујић.

        - Уго је већи део сезоне био на првом месту, Сале такође игра одлично, а имао је и доста асистенција. Волео бих да на крају остане нерешено, то би било најпоштеније - закључио је Грујић.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари