Они су победили Арсенал, сад дају подршку…

ОВИ ИГРАЧИ СУ ЗАСЛУЖИЛИ МНОГО ВИШЕ ПАЖЊЕ И ПОШТОВАЊА НЕГО ШТО СУ ТО ДОБИЛИ, РЕКАО ЈЕ ЏАЈИЋ

Сусрет генерација на Маракани

        Ветерани Црвене звезде, који су 1978. године играли против Арсенала, данас су се сусрели са генерацијом која ће ту прилику имати у четвртак.

        Душан Савић, Владимир Петровић-Пижон и други из генерације Црвене звезде који су 1978. године играли против Арсенала, данас су добили признање од генерације која ће ту прилику имати у четвртак у 3. колу Лиге Европе.

        Садашњи првотимци Звезде направили су шпалир за ветеране из тима, који је 1978/79. године избацио славни лондонски клуб у двомечу (1:0, 1:1) у 3. колу тадашњег Купа UEFA.

        Звезда је у Лондону играла у овом саставу:

        Александар Стојановић - Јовановић, Крмпотић, Муслин, Боровница, Кери, Јуришић, Петровић, Милосављевић, Благојевић, Савић. Тренер је био Бранко Станковић, чији је надимак био „Амбасадор“.

 

        Глумац Небојша Глоговац је цитирао свој текст из филма „Муње“, где је говорио о Душану Савићу, стрелцу поготка у реваншу у Лондону.

        „Савете и можемо и не можемо да дајемо. Желео бих да Звезда постигне успех као што је то урадила наша генерација. Нека понови резултат и у првој утакмици буде 1:1“, рекао је Душан Савић.

        Његов син Вујадин Савић стандардни је првотимац садашњег тима црвено-белих, а рекао је да га не припрема већ да се он „сам спрема од кад је почео да тренира фудбал“.

        Милан Јовин се сетио како му је пре 39 година било фасцинантно што је стадион Хајбери био празан сат времена пре утакмице, као и то што се испразнио само 10 минута после меча.

        Почасни председник Звезде Драган Џајић рекао је да има потребу да каже да успех тадашње генерације није довољно обележен.

        „То је генерација која је играла финале Купа UEFA, то је много велики успех, малтене у равни са оним што смо остварили 1991. године када смо били шампиони Европе. Ови играчи су заслужили много више пажње и поштовања него што су то добили“, рекао је Џајић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари