ОЕБС на КиМ: Да се игра планирана утакмица

ИМАЈУЋИ У ВИДУ ЊЕГОВ ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР И ВАЖНОСТ ЗА ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ, КАЖЕ СЕ У САОПШТЕЊУ

        Мисија ОЕБС-а на Косову изразила је забринутост сазнањем да хуманитарни меч између ФК Црвена Звезда и ФК Грачаница није дозвољен од стране Фудбалског савеза Косова.

        Наиме, из ове мисије истичу да је у светлу овог али и других недавних отказивања спортских догађаја, потребно да се политичка питања одвоје од спортских догађаја, као и да се одржи спортски дух у свим дисциплинама.

        „Сви напори треба да се уложе да се спортски догађаји успешно одрже, као и да се исти ослободе политички настројених, провокативних или увредљивих слогана. Правила UEFA и других асоцијација су веома јасна у овом смислу и требала би се у потпуности испоштовати“, наводе из мисије ОЕБС на Косову и позивају одговорне фудбалске савезе да се окрену дијалогу и пронађу начин да се одигра планирани меч, имајући у виду његов хуманитарни карактер и важност за локалну заједницу.

        Иначе, хуманитарни меч Црвена Звезда ФК Грачаница у истоименом месту на Космету планиран је за 9. мај а новац од улазница требало је да се донира Акушерској клиници у Грачаници, али је председник ФСК Фадиљ Вокри, забранио поменуту утакмицу.

        Због отказивања меча, председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је отворена писма свим дипломатским представништвима на Косову али и ФСК.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари