Лазовић доживео овације на „Маракани”

„ЕМОТИВАН ТРЕНУТАК, ХВАЛА НАВИЈАЧИМА ОД СРЦА, НИСАМ ОЧЕКИВАО ОВАКВУ РЕАКЦИЈУ, ПУНО МИ ЈЕ СРЦЕ“

Дарко Лазовић

        РЕТКИ су фудбалери Црвене звезде које су сви навијачи волели. Од четвртка 9. априла, у тај редак клуб којем деценијама председава Драган Џајић, ушао је и Дарко Лазовић. Пре извођења пенала против Борца, 7.000 људи на стадиону „Рајко Митић“ устало је и клицало крилном нападачу. Срце и ноге су издржале тај налет емоција, мрежа се затресла, а срце се испунило за цео живот.

        За скоро шест сезона било је далеко бољих партија, маестралних потеза и голова, али ниједна утакмица као она против свог Борца, неће остати у памћењу будућег играча италијанске Ђенове.

        - Емотиван тренутак, хвала навијачима од срца. Искрено, нисам очекивао овакву реакцију, јер у последње време не може много играча да се похвали да му је „Маракана“ аплаудирала на овај начин. Пуно ми је срце - није крио Лазовић.

        Моменат га није деконцентрисао иако признаје да му није било свеједно.

        - Јесте резултат би 2:0 али сам знао да бих себи највише покварио да га нисам дао. Најежио сам се, али сам моменат је био предиван. Наметнула ми се и обавеза да играм што боље до краја сезоне.

        За шест година у Звезди прошао је сито и решето, од трња до звезда. Увек и често на своју штету излазио је у сусрет клубу, играће и бесплатно овог пролећа иако о томе не жели да прича. Навијачи су све то препознали.

        - Велико је то признање, јер то не долази од једног човека или мање групе. Навијачи умеју да цене и њихов потез је ваљда одраз захвалности за оно што сам играма и понашањем приказао у Звездином дресу. Дуго сам овде, проживео сам свашта и зато ми све ово много значи. Покушаћу да се одужим и ако буде среће да се и опростим од клуба са још једном титулом.

        Звезда је играла осредње против Борца, али су голови на почетку оба полувремена донела три бода.

        - Нека ми сваку утакмицу одиграмо као против Борца а да побеђујемо. Сви ћемо бити задовољни. Колико год да сте у Звезди не можете се у потпуности навићи на стални притисак. А, он је био велики после кикса у Пазару. Зато смо имали једно спутано прво и једно боље, квалитетније друго полувреме. Голови су нам дали мир, а опет Борац нам није правио много проблема иако је то веома добра екипа. Много боља него што табела показује и верујем да ће обезбедити опстанак. Ми не одустајемо од борбе, морамо да уђемо у дерби у победничком ритму и расположењу. Ту ће се све видети - уверен је Лазовић.

ТЕШКО НА ВРАЧАРУ

        Звезда ће у суботу играти против две лоше традиције

        - Вождовца и терена на Врачару.

        - Не пријају нам. Мислим да смо Вождовац само једном победили и то на нашем терену, а памтимо пораз од прошле године. И то баш на Врачару, терен који нам не прија а не бих знао да вам објасним који су разлози. Традиције су ту да се руше, морамо спремни да уђемо у наредни меч и да га добијемо - нема дилему Дарко.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари