И Терзић поднео оставку у Црвеној звезди...

ПРЕ ЊЕГА ИЗ КЛУБА ОТИШЛИ СЛАВИША КОКЕЗА, ИВИЦА ТОНЧЕВ,

БРАНКО РАДУЈКО И ПРЕДРАГ ЋУЛИБРК

Звездан Терзић

        Звездан Терзић више није генерални директор ФК Црвена звезда. Он је напустио функцију у клубу из Љутите Богдана подношењем неопозиве оставке, после притиска навијача који су тражили моменталну оставку већине људи из руководства клуба.

        - Одлазим из клуба јер су то од мене тражили навијачи. Одлазим тужан али поносан. Тужан јер одлазим из клуба који волим и који ћу увек волети. Поносан, јер сам дубоко уверен да сам за ових 14 месеци дао свој пун допринос организационој и финансијској стабилизацији клуба. Радио сам часно и професионално, по 14 сати дневно, без плате првих 6 месеци. Записано је остало у клупској евиденцији колико сам свог приватног новца позајмио Црвеној Звезди, и не тражим га назад - поклањам га. Да ли се могло боље? Вероватно је могло, јер увек се може боље. - рекао је Звездан Терзић на почетку ванредне конференције за новинаре коју је сазвао због одлуке да оде са „Маракане“.

        Звездан Терзић није остао недоречен. Изложио је каква је ситуација у клубу, али је истакао и доста нелогичности које се појављују на релацији навијачи - руководство:

        - Црвена Звезда је данас стабилан клуб са јасно утврђеном стратегијом. Ова управа иза себе има озбиљне резултате у протеклих годину дана у сегменту стабилизације клуба. Створена је основа за бољу будућност. Све ово што вама сада кажем, рекао сам пре три недеље на Скупштини клуба када сам подносио извештај за протекли период и план за наредни период. И добили смо апсолутну подршку за све изречено. Представник навијача је за скупштинском говорницом рекао да је ова управа боља од свих предходних. Шта се десило у ових протеклих 15 дана? То је питање на које немам одговор. Као што немам одговор зашто је прошле године после освојене шампионске титуле клуб напустила највећа легенда нашег клуба Драган Џајић. Иако је Џајић био задужен само за спортски сектор, поднео је оставку због недобијања лиценце за UEFA такмичење, а тадашњи подпредседник клуба који је био задужен управо за пословни и финансијски део и за добијање UEFA лиценце (Небојша Човић, прим. аутора) је остао у клубу! Сада га медији помињу као будућег председника Црвене Звезде. Много нелогичности!!!

        Пре неколико дана тренер Миодраг Божовић је изјавио да ће уколико Звездан Терзић напусти клуб и он отићи заједно са њим. Међутим, Терзић је рекао и свој став о тој ситуацији:

        - Тренер Божовић је понудио оставку, навијачи су на то рекли: „Не, управа мора да иде“. Он је један од најбољих тренера у региону. Има специфичне методе рада и то јавност мора да зна, како би му дала времена и имала разумевања.

        Звездан Терзић је на крају објаснио процедуру око свог одласка са функције генералног директора - једноставније остаће на „Маракани” још 40 дана, односно до расписивања избора.

        - Као законски заступник клуба остајем до избора. Желим да захвалим свима, а новом руководсту желим све најбоље - рекао је Терзић и додао нешто што је у среду стопирао „због ванредне ситуације у клубу”. - Очекујем да у петак потпишу Мичел Доналд и Срђан Плавшић.

        Управни одбор Црвене звезде пре два дана покренуо је процедуру за ванредне изборе, који ће бити расписани 15. септембра. Пре Терзића из Управног одбора клуба отишли су Славиша Кокеза, Ивица Тончев, Бранко Радујко и Предраг Ћулибрк.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари