Гроф: Ривали по вољи, али нема опуштања!

ЗНАМО ЈЕ ДА ЈЕ ФАРАНИМА ПРВЕНСТВО У ТОКУ, А ДА МАЛТЕЖАНИ ИМАЈУ ВЕОМА ИСКУСАН ТИМ

Миодраг Гроф Божовић

        Утисак је да су куглице у Ниону, током жреба другог кола квалификација за Лигу шампиона, биле наклоњене Црвеној звезди.

        За ривала је додељен победник прве рунде, малтешка Валета или Торшавн са Фарских Острва.

        Био је то сигнал да навијачи већ почну да размишљају кога би клуб могао да извуче у наредном колу, међутим, тренер црвено-белих Миодраг Божовић и спортски директор Блажо Раосављевић „спуштају лопту на земљу“.

        „Реално гледано добили смо, по нас, најбоље могуће ривале. То нам је било битно јер смо у припремама, играћемо те мечеве без иједне првенствене утакмице у ногама и због тога је било важно да противници буду из категорије лакших. Јер, лаких нема. Морамо се озбиљно припремити и нипошто се не смемо опустити“, поручио је Божовић.

        „Не желимо никога да потцењујемо, али верујемо да смо добро прошли на жребу. Нарочито ако се узме у обзир кога смо све могли да добијемо. Озбиљно ћемо схватити овај двомеч. Оно што у овом тренутку знамо је да је Фаранима првенство у току, а да Малтежани имају веома искусан тим. Ипак, све је на нама. Због тога је битно да останемо чврсто на земљи и добро се припремимо“, додао је Раосављевић.

        Генерални директор Звездан Терзић најавио је да ће неко из клуба уживо испратити мечеве потенцијалних ривала, а позвао је и навијаче да подршком помогну екипи.

        „Истина је да смо имали среће у жребу и да нисмо могли да добијемо бољег противника, али то не значи да ћемо се опустити. Максимално озбиљно ћемо приступити двомечу. Неко из клуба ће присуствовати мечевима који ће наши потенцијални ривали одиграти и урадићемо детаљну анализу. Приступићемо мечу као да играмо против најјачег противника. Никога данас не смете да потцените. Очекујем озбиљан приступ и пуну Маракану. Публика треба да схвати да нема лаких противника и да нам је подршка са трибина неопходна како бисмо прошли даље. Позивам све структуре унутар клуба на опрез, морамо максимално озбиљно приступити и показати да смо квалитетнији. Лично бих више волео Торшавн, јер је у јулу месецу погодније играти фудбал на Фарским Острвима него на Малти“, истакао је Терзић.

        Прву утакмицу Звезда ће играти у гостима, 12. или 13. јула, а реванш је недељу дана касније у Београду.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари