Гроф: Морамо да се опоравимо и победимо

ЗВЕЗДА У СУБОТУ ГОСТУЈЕ У ЛУЧАНИМА ПРОТИВ МЛАДОСТИ У ТРЕЋЕМ КОЛУ СУПЕРЛИГЕ

Миодраг Гроф Божовић

        Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да његова екипа мора да се опорави после елиминације од Лудогореца и да победама покаже да ће поново бити шампион Србије.

        - После испадања из квалификација за Лигу шампиона морамо да се опоравимо, победимо и покажемо да ћемо и ове године бити шампиони. Имамо квалитет и снагу за то - рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

        Звезда ће у суботу у 20.00 гостовати Младости у Лучанима у трећем колу Суперлиге, четири дана после елиминације од Лудогореца. Божовић је казао да очекује тешку утакмицу против Младости, која има две победе на почетку првенства.

        - Сигурно је да ће бити тешко. Младост је добро почела првенство. Уз сво поштовање према Лучанима, очекујем да победимо. Велики је изазов, али и ми смо велики изазов за свакога. Највише зависимо од себе - казао је тренер црвено-белих, најавивши измене у саставу и да ће правити ротацију.

        - Некога ћемо одморити, некога пустити да игра - додао је.

        Божовић је поновио да је играчима Звезде тешко пала елиминација у квалификацијама за Лигу шампиона.

        - Играчима је тешко пало, али најтеже због амбијента. Људи су много очекивали, амбијент је био за Лигу шампиона, а остало није. Не можемо на основу амбијента да тражимо Лигу шампиона. Ситуација је таква каква јесте. Други примљени гол у Бугарској нас је елиминисао. Екипа која прими онакав гол, не може да прође даље - рекао је Божовић и додао да не замера Гелору Канги на црвеном картону.

        Божовић је поново критиковао писање појединих медија. Како је рекао, тражи се да више Звездине деце буде у тиму, а „1991. их није било, осим Стевана Стојановића“.

        - То служи само за дестабилизацију клуба - навео је Божовић.

        Тренер Звезде је истакао да би волео да се Вукашин Јовановић врати у клуб, пошто Зенит не рачуна на њега.

        - Он зна да нема проблема да дође и да би био прави погодак за нас. Питање је шта хоће Зенит - рекао је Божовић и захвалио Луису Ибањезу, који ће каријеру наставити у турском Трабзонспору.

        - Срећан сам што је један такав играч био овде. Он је имао договор да оде у случају добре понуде. Дошао је џабе, а отишао за милион и 400 хиљада евра. Отишао је зато што је желео, нико га није терао.

        Звезда ће после Младости дочекати Вождовац у среду, а потом ће имати још једну утакмицу у првенству Србије до почетка баража за Лигу Европа.

        - Биће времена да се уиграмо. Али, не верујем да ће бити идеално - рекао је Божовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари