Гроф: Борићемо се докле год постоји шанса

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ПОВУКАО ЈЕ ПОТЕЗ КОЈИ СЕ РЕТКО ПОВЛАЧИ

- БЕЗ ТРЕНИНГА ПРЕД УТАКМИЦУ

Миодраг Божовић

        Без тренинга!

        Боље сан него напор у поноћ.

        То је одлучио тренер Црвене звезде Миодраг Божовић, када је схватио да ће упркос изнајмљивању чартера и скраћењу лета до Алматија, преко Бакуа, његов тим на одредиште стићи касно, касно у среду увече.

        Ову одлуку, „Гроф“ је саопштио у уторак на конференцији за медије пред пут на реванш меч 1. кола квалификација за Лигу Европе, у којем ће Црвена звезда у четвртак од 16 часова по нашем времену покушати да надокнади 0:2 из првог дуела са Каиратом.

        А, то неће бити нимално лако...

        Међутим, не и немогуће, што су потврдили и навијачи одлуком да дођу у уторак увече и подрже екипу на, испоставиће се, последњем тренингу пред утакмицу.

        „После онога што се догодило прошлог четвртка, шансе су нам много мање него пред прву утакмицу, али докле год постоји и најмања шанса - није готово и борићемо се. Надам се и да ће нас срећа мало погледати...“, поручио је Божовић.

        „Утисак је као да су нас развалили у првом мечу, али није тако. Играли смо цео дуел са играчем мање, примили први гол из офсајда, тако да је и даље нејасно колики је заиста њихов, а и наш квалитет“.

        Додао је и то да...

        „Покушаћемо да направимо изненађење, не зато што су они бољи, него зато што је њима првенство у току, а ми тек улазимо у сезону“.

        Божовић није желео да открије да ли ће променити нешто у постави. Он је истакао да је одлучио ко ће почети на позицији штопера уместо Сава Павићевића, који је искључен на прошлом дуелу.

        Потом је рекао да ће екипа, ипак, први контакт са тереном и стадионом имати - на загревању уочи утакмице.

        „Тренираћемо овде пред полазак, затим летимо, а када стигнемо идемо на спавање, јер нас сутрадан чека утакмица. Направили смо најбољу солуцију што се тиче пута. Радио сам у Русији и имао сам овакве ситуације, летели смо и по 11 сати...“, рекао је и поручио:

         „Спава се, игра се утакмица и то је то, да вас не би ухватио џетлег. Нема шта екипа да се упознаје са тереном. Верујемо да је фудбалски...“

О путу од седам сати...

        „Пут јесте дугачак, али и они су морали да путују до нас, тако да не видим да је то велики проблем“.

        С тренеровим речима сложио се и плејмејкер Александар Катаи.

        Рекао је кратко...

        „Нема шта да се тражи алиби због путовања, на нама је да изађемо на терен и пружимо максимум, па шта буде“.

Пенали се код „Грофа“не вежбају

        У случају да резултат буде 0:2, и после продужетака, изводиће се пенали. Да ли су вежбани на тренинзима?

        „Нисмо вежбали пенале. Моје екипе не вежбају пенале, јер се они шутирају главом, не ногом“, рекао је тренер црвено-белих.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари