FFK: Звезда у Грачаници није код своје куће

ШИПТАРИ ОЧЕКУЈУ ДА БЕОГРАДСКИ КЛУБ ТРАЖИ ЊИХОВУ ДОЗВОЛУ ЗА ХУМАНИТАРНИ МЕЧ У СРПСКОЈ ЕНКЛАВИ

  • Интервенисаћемо код FIFA и UEFA. Раније су се српски клубови на Косову понашали као у својој кући и то нећемо да дозволимо, саопштено је из „ФС Косово“

        Косовски фудбалски савез“ (Federata e Futbollit e Kosovës - FFK) упутио је Црвену звезду да тражи дозволу да одигра пријатељски меч у Грачаници или ће у супротном обавестити UEFA и FIFA о, како су истакли, илегалним активностима на Космету.

        Црвена звезда трећу годину заредом планира да гостује у Грачаници у Спортском центру „Драган Џајић“, а меч је заказан за 23. мај.

        Како су навели из косовског савеза, Звезда до сада није тражила дозволу, али се ситуација променила откад је Косово добило чланство у FIFA и UEFA.

        - Пажљиво посматрамо ситуацију, да би неко играо фудбал на нашој територији мора да добије писмено одобрење. Ако се нико не јави, интервенисаћемо код FIFA и UEFA.

        Раније су се српски клубови на Косову понашали као у својој кући и то нећемо да дозволимо - поручили су из „ФС Косова“, а преноси Зери.

        Уједно, из „ФС Косова“ упозоравају да меч не би смео да има обележја националистичког карактера, или да се користе слични транспаренти и како су нагласили разни провокативни елементи.

        Утакмица у Грачаници игра се у хуманитарне сврхе и сав приход ићи ће породилишту болнице у Грачаници.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари