ЧОВИЋ: Звезда има право да обнови Маракану, неки би да је иселе у Сурчин

КЛУБ У ПРОБЛЕМАТИЧНЕ ВОДЕ УШАО 2002.

КАД ЈЕ НАНИШАЊЕН КАО ОДЛИЧНА ЛОКАЦИЈА ОД 17 ХЕКТАРА

  • Драган Џајић је 2004. године иза себе оставио нешто више од два и по милиона евра дуга, Драган Стојковић је затекао 9.219.684, а када је отишао - био је 14.636.293 евра. После Добривоја Танасијевића дуг је био 20.619.823 евра
  • Највећи дуг Звезда је направила док је на челу био Владан Лукић. Он је затекао дуг од нешто више од 22 милиона, а у тренутку када је напустио место председника Звезда је дуговала 44.109.565 евра
  • Стање је изузетно тешко, једини циљ је да клуб опстане. Кад смо дошли као Радна група затекли смо блокаду од милијарду и 300 милиона динара и она је прешла 280 дана непрекидно, казао је Човић и додао да је Звездин рачун тренутно блокиран 457.948.057 динара
  • Било је претњи, а ја на то одговарам „просрпски“. Ја сам поред рупе и чекам, а ко ће кога гурнути у ту рупу, то ћемо тек видети. Претње могу да окаче мачку о реп, рекао је Небојша Човић

        НОВИ потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је данас да је стављање Звездине имовине у функцију једини начин да клуб преживи.

       „Једини начин да Звезда преживи је да стави своју имовину у функцију. Локација је нападнута са више страна како би стадион преселили у Сурчин или не знам где, а да се овде прави нешто попут неког Планета, да тако кажем“, рекао је Човић на конференцији за медије на стадиону Црвене звезде, на којој је представљена финансијска анализа рада клуба од 1996. године.

       Човић је казао да Град Београд „мора да елиминише оне који су бесправно ушли у локације“.

       „Звезда је у проблематичне воде ушла 2002. године, када је нанишањена као одлична локација од 17 хектара. Људи у управама су имали проблем да се боре са одређеним ауторитетима и то је мало ишло преко државе“, казао је Човић.

       Он је навео који су проблематични објекти који се налазе у кругу стадиона, а који су требало да припадну Звезди.

       „Постоји бензинска пумпа у кругу стадиона коју преко НИС-а и Гаспрома можемо да решимо, имање ПКБ-а, за које је Звезда тражила право прече куповине, а оно је дато Делти. Ту је и парче старе билетарнице које је прво било власништво Зорана Јањушевића, после су рекли да није он, а све то да би зауставили Црвену звезду у даљем развоју. Ми сада имамо коску у грлу, с обзиром да на земљишту постоје сувласници“, навео је Човић.

       Потпредседник Звезде је казао да град Београд и држава Србије не треба да коче ни његов клуб ни Партизан у изградњи нових стадиона на постојећим локацијама.

       „Звезда и Партизан покушавају да среде статус планова везаних за Аутокоманду. Селити их одатле није реално и није добар приступ. Овај стадион је изграђен пре 50 година и заслужује да буде обновљен“, казао је он.

       Звездин дуг, који је затекла Радна група када је дошла у клуб, био је тачно 48.473.459 евра. Човић је истакао да ако неко опет крене да „трпа и убацује паре“ у клуб дуг неће бити 50, него 100 милиона евра.

       Драган Џајић када је отишао из клуба 2004. године оставио је нешто више од два и по милиона евра дуга, Драган Стојковић је затекао 9.219.684, а када је отишао - био је 14.636.293 евра.

После следећег Звездиног председника дуг је био 15.354.543 евра, а након Добривоја Танасијевића 20.619.823.

       Највећи дуг Звезда је направила док је на челу био Владан Лукић. Он је затекао дуг од нешто више од 22 милиона, а у тренутку када је напустио место председника Звезда је дуговала 44.109.565 евра.

       „Наш посао није био да се бавимо тиме да ли је то лични интерес, тиме нека се баве други. Намере су биле да клуб буде добар и да има резултат, а у таквим маказама се упадало у грешке. Од 2004. године легални председници Звезде били су Драган Џајић, Драган Стојковић и Владан Лукић који су изабрани на та места, а остали нису правно засновани јер нису били пријављени у држави“, истакао је Човић.

       Он је казао да управа Звезде више неће да се бави прошлошћу јер нема времена за губљење.

       „Стање је изузетно тешко, једини циљ је да клуб опстане. Кад смо дошли као Радна група затекли смо блокаду од милијарду и 300 милиона динара и она је прешла 280 дана непрекидно“, казао је Човић и додао да је Звездин рачун тренутно блокиран 457.948.057 динара.

       Он је додао да су нека потраживања клуба, која су укупно 4.363.894 евра, спорна у смислу наплативости.

       Човић је казао да ће бити договорено да се дуговања према менаџерима повуку, а да 13 милиона и 215 хиљада динара дуга држави мора да се плати, јер је то на име судских такси и прекршајних казни.

       „Нисам оптимиста, Нову годину ћемо дочекати без исплаћених плата. Нажалост нема пара“, казао је Човић и додао да би Звезда профитирала у 2012. години да није имала кредите.

       Човић је рекао да је добијао претње због изношења детаљног финансијског извештаја у јавност.

       „Било је претњи, а ја на то одговарам „просрпски“. Ја сам поред рупе и чекам, а ко ће кога гурнути у ту рупу, то ћемо тек видети. Претње могу да окаче мачку о реп“, рекао је Човић.

       Потпредседник Управног одбора Звезде је казао да финансијска ситуација може да се реши у року од пет година.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари