Човић један од три потпредседника, Стојадиновић - спортски директор

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ИЗАБРАЛА НОВИ УПРАВНИ ОДБОР И ЧЕЛНИКЕ КЛУБА

  • Нови-стари председник Драган Џајић: Звезда је последњих десетак година највише научила јер је први пут у историји доживела и схватила шта значи бити побеђен. Она је до тада само знала како се побеђује
  • Бићу посвећен будућности Звезде, а ако будемо јединствени, не баш блистава садашњост отићи ће брже него што је дошла. Ако очекујете да обећам европску Звезду за пола године, остаћете ускраћени. Не зато што не верујем и не желим Европу у Београду. Ја сам спреман да сво знање и умеће ставим у функцију Звезде, нагласио је Џајић

        НОВОИЗАБРАНИ председник фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић на данашњој ванредној Седници Скупштине преузео је дужност председника и представио тим који ће заједно са њим у наредних пет година бити на челу црвено-белих.

       За потпредседника Управног одбора изабрани су Небојша Човић, Ивица Тончев и Славиша Кокеза, док су нови чланови УО Бранко Радујко, Александар Антић, Миодраг Лемајић, Слободан Бабић, Предраг Ћулибрк, Божидар Церовић, Милован Станишић, Миљко Ристић, Душан Савић, Бранко Ковачевић, Зоран Башановић и Марко Ћулибрк.

       За новог генералног секретара изабран је Миодраг Зечевић, а његов заменик биће досадашњи вршилац те дужности Стефан Пантовић.

       Као што је најављено нови спортски директор биће Зоран Стојадиновић.

       Скупштина је усвојила и измену Статута по којој ће клуб у наредном периоду имати Одбор за хитна питања, који ће чинити председник, три потпредседника и један члан УО, у овом случају Бранко Радујко.

       Џајић је председничку дужност обављао од 1998. до 2004. године, готово целу играчку каријеру провео је у Црвеној звезди, а био је и спортски директор у периоду када је Звезда постала шампион Европе и света.

       Он је у последњих месец дана био на челу Радне групе која је преузела руковођење клубом након одласка претходног председника Владана Лукића.

ЏАЈИЋ: Звезда је највише научила у последњих 10 година

       НОВИ председник Црвене звезде Драган Џајић изјавио је данас да је тај фудбалски клуб највише научио у последњих десетак година јер је први пут у историји доживео и схватио шта значи бити побеђен.

       „Звезда је последњих десетак година највише научила јер је први пут у историји доживела и схватила шта значи бити побеђен. Она је до тада само знала како се побеђује. У свом трајању знали смо одолевати свим бурама и бранити се од недобронамерних људи”, рекао је Џајић на седници Скупштине, где је верификован његов избор за председника клуба.

       Џајић је казао да је спреман да сво своје знање и умеће стави у функцију Звезде.

       „Бићу посвећен будућности Звезде, а ако будемо јединствени, не баш блистава садашњост отићи ће брже него што је дошла. Ако очекујете да обећам европску Звезду за пола године, остаћете ускраћени. Не зато што не верујем и не желим Европу у Београду. Ја сам се и латио посла знајући шта ме чека у будућности, да ми најлепши снови постану реалност. Ја сам спреман да сво знање и умеће ставим у функцију Звезде”, казао је Џајић.

       Од одласка прошлог председника Владана Лукића, Звезду је водила Радна група на челу са Џајићем.

       „У периоду од уласка Радне групе направљен је пресек и он ће бити план за промену структуре прихода и расхода и промену петогодишњег плана развоја клуба. То значи израду концепције стручног програма рада са свим селекцијама. Израда педагошког плана суштинско је питање развоја клуба”, рекао је Џајић.

       Он је истакао да Звезда мора да чува све што је велико и вредно.

       „Звезда мора да чува све што је велико и вредно. Дужни смо да окупимо све чије срце куца за црвено-белу боју”, истакао је Џајић.

ЧОВИЋ: Нећемо водити истраге, то није наш посао

       НОВИ потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић, досадашњи шеф финансијске комисије у Радној групи, на данашњој Седници Скупштине рекао је да ново руководство неће вршити истраге него ће учинити све да стабилизује клуб.

       „Направили смо пресек и тренутно дуг износи 48.773.459 евра, док су наша потраживања 4.363.894 евра. Дуг је мањи за два милиона евра, нисмо деблокирали рачун, али смо смањили блокаду за 110 милиона динара. Очекује нас интерсантна наредна недеља на путу да одблокирамо рачун. Нова Управа сада зна одакле полази, нисмо вршили истраге јер то није наш посао, нити је наш циљ да некога оптужимо”, рекао је Човић обраћајући се делегатима Скушптине клуба.

       Он је подносећи финансијски извештај рекао да је до 2006. године однос прихода и расхода био на истом нивоу, а да је после тога приметан пад прихода, пре свега због нереалне жеље да Звезда по сваку цену мора да буде прва.

       „Направљен је пресек, сви смо били у минусу, неко више неко мање. Ако би се то тако гледало онда ћемо ући у полемику. Од 2006. године крива прихода и расхода прате једна другу, након тога долази до пада прихода. Имамо кумулативу од трансфера играча од 31 милион евра”, рекао је он.

       Човић је јасно рекао да је његов утисак како је Црвена звезда била „на нишањена” за приватизацију и монополизацију при чему мисли на трансфере, јер се играчи Звезде увек добро продају.

       Он је подсетио на причу око замљишта на Аутокоманди и изградњи тржних центара, али је додао да је питање да ли би у том случају постојала Маракана.

       Када је у питању претходна Управа, на челу са председником Владаном Лукићем, Човић је рекао да не сумња у његове намере, као ни у намере било кога од претходника.

       „Евидентно је да су се људи трудили, имали су концепцију, али неко је очигледно мање, а неко више способан. Уосталом, ви сте их бирали, а то вам је као пљување у вис, увек ће нешто пасти и на вас”, закључио је Човић у свом излагању.

       Потпредседник црвено-белих најавио је за следећу недељу разговор са свим повериоцима око отписа и репрограма дуга, а да ће јавност о томе, али и о детаљима прелазног рока бити благовремено обавештена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари