Божовић: Титуле пролазе, рекорди се памте

„АКО ПРЕСТИГНЕМО БЕНФИКУ, ДУГО ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ О ТОМЕ“, КАЖЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ УОЧИ ГОСТОВАЊА ВОЈВОДИНИ

Миодраг Божовић

        До краја првенства остало је још 10 кола, а само је питање дана када ће Црвена звезда и математички обезбедити титулу првака државе, чак и уз олакшицу за пратиоце, у виду дељења бодова са два пред почетак плеј-офа.

        Зато је навијачима занимљивија борба за рекорде коју воде изабраници Миодрага Божовића.

        Прошле недеље у Новом Пазару, црвено-бели су 24. узастопном лигашком победом поставили нови клупски и национални рекорд, а почев од гостовања Војводини (субота, 18.00) покушаће да се приближе европском рекорду (29 победа), који је поставила Бенфика у сезонама 1971/72 и 1972/73.

       „Као и у свакој утакмици, тако ћемо и у Новом Саду ићи на победу. Надамо се добром терену, пуном стадиону, доброј атмосфери и да ћемо уписати још једну победу“, рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

        „Било би добро да оборимо Бенфикин рекорд, јер титуле долазе и пролазе, а рекорди се памте. Ако престигнемо Бенфику, дуго ће се причати о томе“.

        Уследило је питање да ли Војводина има слабији тим него у првом делу сезоне?

        „Отишли су Иванић, Ожеговић и Станисављевић, али дошли су неки други. Мићић је можда један од најбољих везних играча у Србији. Мислим да немају слабији тим, него да нису довољно уиграни. Војводина није победила у претходних неколико утакмица и сигурно жели да заузме што бољу позицију пред плеј-оф“.

        Тренер Звезде пред дерби има незанемарљив проблем - повреде Срђана Плавшића и Марка Грујића.

        „Плавшић је у четвртак био здрав, али је поново добио ударац на тренингу, овај пут у другу ногу. Грујић има проблем са живцем и, нажалост, потребно му је мировање, тако да неће играти“.

        На стадиону „Рајко Митић“ увелико размишљају о наредној сезони, у којој би тим требало да направи искорак у Европи. Једна од ствари коју би требало решити, поред оснаживања играчког кадра, јесте статус Миодрага Божовића.

        „Рекао сам да ћемо о продужењу уговора разговарати када и математички обезбедимо титулу. Има доста ствари од којих то зависи“, поручио је црногорски стручњак.

О ПРОБЛЕМИМА „ОРЛОВА“

        „Овде је најважније да се неко попљује, али ту је и оптимизам, који је без покрића. За репрезентацију се навија, јер је она једина. Друге нема, а овде пола људи навија да Србија победи, а пола да изгуби. Докле год је тако негативна атмосфера, неће бити добрих резултата“. Замољен да прокоментарише стање у српском и црногорском фудбалу, Божовић се нашалио: „Уф, док то анализирамо, почеће Дневник. Неки други пут...“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари