Божовић: Прија што смо испред Партизана

УОЧИ УТАКМИЦЕ СА ЧУКАРИЧКИМ КРИТИКОВАО ЈОШ ЈЕДНОГ ИГРАЧА,

ШАЛИО СЕ НА РАЧУН НОВИНАРА…

Миодраг Божовић

        На „Грофовој“ конференцији - од свега по мало.

        Понека критика, понеки савет, понека пошаљица, стандардно уважавање противника...

        Уочи утакмице са Чукаричким, тренер Црвене звезде Миодраг Божовић јавно је критиковао партије Александра Катаија. Потом га је оставио на клупи за резерве, а када га је увео у игру, талентовани везиста је био један од најопаснијих играча свог тима. Постигао је и гол за коначних 3:1.

        Пар дана касније, Божовић је прозвао Идана Вереда. Израелац је у мечевима са Каиратом наговестио да би могао да буде појачање, међутим, у домаћем првенству није показао много тога.

        „Очекивали смо од Вереда да буде бољи и он до сада није оправдао та очекивања. Не знам шта је разлог, можда се још прилагођава екипи и српском фудбалу. Био је и повређен, па се можда још опоравља“, незадовољан је Божовић.

        Фудбалере Црвене звезде у недељу у Сурдулици (17.00) чека незгодно гостовање, што је и била тема конференције за медије на стадиону Рајко Митић.

СВИ ЗДРАВИ ОСИМ ПЕТРА И ЛУИСА

        Радник јесте дебитант у суперлигашком д руштву, али је непоражен на свом стадиону још од априла 2014.

        Без обзира на сјајну серију ривала, црвено-бели су свесни да им је победа неопходна да би се одржала позитивна атмосфера у тиму упркос турбулентном старту сезоне и потресима у клупском руководству.

        „Покушаћемо да наставимо да побеђујемо и играмо добро јер само тако можемо до жељеног резултата ове сезоне. Да бисмо остварили циљ битно је да побеђујемо те, условно речено и нека се нико не увреди, мале тимове“, истакао је Божовић.

        Црвено-бели ће на ово гостовање морати без најбољег играча у претходних неколико утакмица, повређеног Луиса Ибањеза.

        „Не знам колико ће Ибањез одсуствовати са терена, али је то свакако хендикеп за нас“, рекао је Божовић и додао:

„Вероватно опет нећемо моћи да рачунамо на Петра Орландића, а ако све буде како треба, за две недеље ће бити спреман Александар Луковић“.

ДА ЛИ ЋЕ ДОНАЛД ИГРАТИ У СУРДУЛИЦИ?

        „Из Холандије је, виђао је краве поред пута“, рекао је Божовић и додао:

        „Нормално да размишљамо о томе да ли Доналд треба одмах да игра, можда да га не преплашимо, после четири и по сата пута да га одмах пошаљемо у Сурдулицу...“

ЈАВОР НЕЋЕ ДУГО БИТИ ПРВИ

        Што се тиче предстојећег ривала, Божовић је као једну од највећих опасности које прете од Радника истакао Љуба Баранина, далекометног извођача аутова.

        „Радник се показао као добар тим. Имају Баранина који сјајно изводи аут, а тамо је мали терен па то увек може да буде опасно“, упозорио је Божовић.

        Осим у утакмици са Металцем која је завршена резултатом 0:0, Звезда је у свакој од осталих шест мечева ове сезоне, два са Каиратом у Лиги Европе и потом у дуелима у Суперлиги - прва примала гол. Да ли је то проблем, питали су новинари и добили...

        „Нека први примамо голове, само нека побеђујемо“, рекао је „Гроф“ Божовић у свом стилу.

        Тренер Црвене звезде истакао је да прија што су његови играчи после пет кола на табели испред „вечитог ривала“ Партизана, али је рекао да је рано причати о таквим стварима, као и о првој позицији коју тренутно заузима Јавор.

        „Сигурно да нам прија што смо испред Партизана, али биће још киксева са обе стране. Што се тиче Јавора, показао је да је добра екипа и заслужено је први, али тешко да ће издржати, без обзира на све комплименте које добија“, сматра Божовић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари