Божовић о Јавору: Никога не добијамо лако…

ЕКИПА КОЈА ИМА ТРИ БАШ ИСКУСНА ИГРАЧА, ТРИ ПРЕКАЉЕНА ВУКА КОЈИ ЗНАЈУ КАКО СЕ ИГРА НА РЕЗУЛТАТ

Миодраг Божовић

        Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да његовим фудбалерима неће бити лако против Јавора у Ивањици и да ће они поново морати да покажу да су најбољи, као и то да им мотивација не недостаје.

        - Неће нам бити лако, али мислим да смо бољи од Јавора. То, по ко зна који пут, морамо да покажемо на терену. У фудбалу нема минулог рада, морамо поново да покажемо да смо најбољи и да победимо - рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Београду.

        Звезда ће у недељу гостовати Јавору у 11. колу Суперлиге.

        Према Божовићевим речима, фудбалерима Црвене звезде не недостаје мотивација јер „играчи знају да су у Црвеној звезди“ и да од „имена клуба нема веће мотивације“.

        Искусни стратег још није одлучио у ком ће саставу наступити црвено-бели, пошто му проблем представља то што су петорица играча били у Катару са Б репрезентацијом Србије. Повређен је једино Петар Орландић.

        - Нисам сигуран у вези састава јер се још нису вратили ови из Катара. Размишљамо, морам прво да разговарам са њима. То нас није много пореметило. Имамо могућност за ротацију, оне који могу да их замене. Нећемо да кукамо.

        Према речима тренера српског првака, Звезди је велика част што је у тиму састављеном од фудбалера из Суперлиге, који је изгубио од Катара са 3:0, било чак пет играча из његовог тима.

        Шансу није добио једино голман Филип Манојловић, а Божовић је рекао да је то била техничка ствар, јер је било договорено само шест измена.

        - Сви морају да буду у служби репрезентације, немам шта да размишљам о томе.

        Божовић је додао да још није сигуран да ли ће Пабло Моуче играти у Ивањици јер не жели „исхитрене ствари“, али је истакао да ће аргентински фудбалер добити шансу да се докаже.

        Говорећи о Јавору, Божовић је казао да је то екипа која је увек веома мотивисана против Звезде, и посебно је истакао Милована Миловића, Игора Стојаковића и Владана Ђогатовића.

        - Јавор је увек мотивисан против Звезде. То је екипа која има три баш искусна играча, три прекаљена вука који знају како се игра на резултат.

        Божовић је рекао да Звезда обично има проблем против екипа које играју затворено, али да то не би требало да буде од великог значаја.

        - Проблем је кад год играмо против екипе која игра затворено. Не само ми, већ и друге европске екипе тешко постижу голове против екипа које се затворе. Њима сигурно мањи терен одговара, али се бољи играч боље снађе на сваком терену.

        Звезда је прошле сезоне победила са 3:0 у Ивањици, а Божовић је рекао да је тада ситуација била другачија.

        - Прошле сезоне смо имали много бољу екипу, мислим на Александра Катаија и Уга Вијеиру, који је био у изванредној форми. Видећемо. Никога не добијамо лако, али се надам да ћемо пружити максимум и победити - рекао је Божовић.

        Утакмица између Јавора и Звезде ће се играти у недељу од 17.00 у Ивањици.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари