Божовић: Јесмо најбољи али не и супериорни

СВИ ДАЈУ МАКСИМУМ ПРОТИВ НАС, ТАКО ДА УВЕК ИГРАМО СА ВЕОМА МОТИВИСАНИМ ПРОТИВНИЦИМА

Миодраг Божовић

  • Утакмице које ми играмо су пуне шанси и голова и не би требало ништа да се промени у Суботици. Мислим да ће бити голова и надам се да ћемо их ми постизати, каже Миодраг Божовић тренер Звезде

        Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је данас да је нормално да његова екипа показује недостатке и да не побеђује лако противнике у Супер лиги, као и то да очекује ефикасну игру против Спартака.

       „Да је све идеално, свакога бисмо веома лако побеђивали. Јесмо најбољи, али нисмо баш толико супериорни. Недостаци покажу да смо и ми људи од крви и меса. Утакмице које ми играмо су пуне шанси и голова и не би требало ништа да се промени у Суботици. Мислим да ће бити голова и надам се да ћемо их ми постизати“, рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Београду.

        Звезда ће у суботу гостовати Спартаку, у 13. колу Супер лиге Србије, а Божовић је навео да очекује тешку утакмицу.

       „Спартак је најпријатније изненађење шампионата. То је веома ефикасна екипа, која је способна да да гол свакоме. Мораћемо да пружимо максимум ако мислимо да донесемо добар резултат“, казао је Божовић.

        Упитан ко ће заменити Гелора Кангу, Андрија Луковић, Давид Бабунски или неко трећи, Божовић је одговорио: „Неко трећи“.

        Говорећи о лошем стању терена на стадиону у Суботици, Божовић је рекао да је он исти за све и да ће морати да изведе играче „који могу да копају“.

       „Шта да радимо, терен је исти за све, морамо да се прилагодимо и боримо мало више него што се иначе боримо, и да ставимо играче који могу да копају“, рекао је тренер црвено-белих.

        Када је реч о Спартаку, Божовић је рекао да је најјача офанзивна линија тог тима, а да је нормално што ће нападач тима из Суботице Огњен Мудрински имати посебан мотив против свог бившег клуба.

       „Посебан мотив имају сви бивши Звездини играчи, дају максимум против нас, што је и нормално. Сви дају максимум против нас, тако да увек играмо са противницима који су веома мотивисани“, рекао је Божовић.

        Посебно је истакао допринос тренера Спартака, руског стручњака Андреја Чернишова, за кога је рекао да је променио игру тог клуба и да је игра много боља него прошле сезоне.

        Звезду у наредном периоду чека четири гостовања у пет утакмица, а Божовић је рекао да његови играчи ту треба да покажу добар менталитет и карактер, као и да се не осврћу на табелу јер „бодовна предност уопште није битна“ у овом систему такмичења.

        Утакмица између Спартака и Звезде играће се сутра од 15.00 на Градском стадиону у Суботици.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари