Борха двоструки стрелац

ЗВЕЗДА ЗАБЕЛЕЖИЛА СЕДМУ УЗАСТОПНУ ПРОЛЕЋНУ ПОБЕДУ,

АЛИ ПРОСИНЕЧКИ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН ИГРОМ

  • Хајдук имао више реалних шанси, само бек гостију Бранко Пауљевић - три
  • На питање новинара да ли се Звезда интересује да доведе десног бека Хајдука Пауљевића Просинечки је одговорио потврдно. „Чуо сам да га жели и Партизан. Ми се интересујемо за њега још одавно, није ништа ново што је данас добро одиграо“, додао је Просинечки

        ОСОКОЉЕНИ важном победом против Партизана у Купу Србије, фудбалери Црвене звезде победили су на Маракани убедљиво и кулски Хајдук са 3:0, у 21. колу Супер лиге Србије.

        Навијаче црвено-белих и тренера Роберта Просинечког сигурно је додатно обрадовало што је двоструки стрелац био је Кристијан Борха (у 29. и 81 минуту).

        Први после центаршута Марка Вешовића са десне стране, када је Дарко Лазовић промашио лопту, а Колумбијац натрчао на њу и са неколико метара шутем из прве савладао голмана гостију Николу Перића.

        Колумбијац је поставио и коначни резултат. После после нове асистенције Вешовића, који је убацио лопту пред гол Хајдука, а Звездин нападач је са пет метара неометан лопту спровео у мрежу.

        Други гол за Звезду постигао је Филип Младеновић у 55. минуту. После корнера Бразилца Евандра са десне стране, после којег је један играч Хајдука главом одбио лопту до Младеновића, а он је одличним ударцем са око 25 метара погодио горњи леви угао голмана гостију.

        Код оба Звездина гола претходиле су одличне шансе које је за
гостујућу екипу имао капитен Бранко Пауљевић. Пре првог поготка црвено-белих голман домаћих Бобан Бајковић му је одбранио ударац са 10-ак метара после асистенције Срђана Новковића.

        Непосредно пре другог гола за Звезду, Пауљевић је био бржи од Душка Тошића и са дистанце погодио пречку.

        Друго полувреме почело је приликом за Хајдук када је у 47. минуту Пауљевић имао сличну прилику као пред први гол Звезде, али је Бајковић поново био успешнији.

        Друго полиувреме је донело знатно бржу игру, а Звезда је искористила своје шансе, док је Хајдук опет имао неколико солидних прилика, које гости нису реализовали.

        Најлепши потез на мечу дело је нападача гостију Хаџибулића. Он је у последњим тренуцима утакмице „маказицама“ шутирао са 11 метара, али је лопта отишла преко гола.

        Утакмици на стадиону Црвене звезде присуствовало је око 22.000 гледалаца.

        „Са 3:0 би требало да будем задовољан, али нисам. Било је добрих, међутим, и пуно лоших ствари које морамо под хитно да исправимо. Хајдук је имао више шанси, а ми смо имали пуно пропуста у игри подсебно у одбрани. У Крагујевцу ћемо морати да одиграмо пуно боље да бисмо победили Раднички 1923“, нагласио је Просинеки.

        Он је рекао да је „супер“ што је његова екипа стигла до седме узастопне победе овог пролећа, али је поред лоше игре у одбрани истакао и слабу партију везног реда.

        „Нисмо успевали да наметнемо наш ритам и држимо лопту у свом поседу. Уласком (Филипа) Касалице, (Луке) Миливојевића и (Милоша) Димитријевића то смо исправили“, рекао је тренер црвено-белих.

        На питање новинара да ли се Звезда интересује да доведе десног бека Хајдука Бранка Пауљевића Просинечки је одговорио потврдно.

        „Чуо сам да га жели и Партизан. Ми се интересујемо за њега још одавно, није нисста ново што је данас добро одиграо“, додао је Просинечки.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари