Аџић поднео оставку, Лукић и Роберт Просинечки остају

ПРВА ФАЗА ПРОМЕНА У ВРХУ ЦРВЕНО-БЕЛИХ ЗБОГ

ЈЕСЕЊИХ РЕЗУЛТАТА ИСПОД ОЧЕКИВАЊА

Владан Лукић

  • Када сам преузео фукнцију председника, нико је није хтео, а сада не желим да оставим клуб у истој ситуацији. На састанку са навијачима после утакмице са Партизаном понудио сам оставку, али они нису хтели ни да чују за то, изјавио Владан Лукић
  • Просинечки има подршку свих чланова управе, као и навијача, који нису ни тражили његов одлазак - нагласио председник Звезде

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић изјавио је да неће поднети оставку, јер има подршку навијача, а још није сигуран да ли ће се поново кандидовати када буду организовани избори.

        „Када сам преузео фукнцију председника, нико је није хтео, а сада не желим да оставим клуб у истој ситуацији. На састанку са навијачима после утакмице са Партизаном понудио сам оставку, али они нису хтели ни да чују за то“, рекао је Лукић на конференцији за новинаре.

        Он је додао да у овом тренутку не зна да ли ће се поново кандидовати за ту функцију. Одлуку ће донети када буде видео ко се све кандидовао, односно да ли има бољих кандидата.

        Лукић је рекао да му је жао што је спортски директор Иван Аџић поднео оставку.

        „Он је велики Звездаш, али одговорност за посао који се обавља мора да постоји. Процењено је да су резултати били лоши, а за то је одговоран спортски директор“, рекао је Лукић и додао да за сада неће бити именован Аџићев наследник.

        Лукић је рекао да ће наредних дана сигурно бити још промена у клубу, али је демантовао да се размишља о смени тренера Роберта Просинечког.

        „Просинечки има поршку свих чланова управе, као и навијача, који нису ни тражили његов одлазак“, рекао је Лукић.

АЏИЋ: Остављам први тим чија је тржишна вредност 21,2 милиона евра

        Спортски директор Фудбалског клуба Црвена звезда Иван Аџић поднео је оставку на ту функцију, објављено је на званичном сајту клуба.

        Оставка је уследила после великог незадовољства навијача лошим резултатима клуба, а поготово поразом у дербију против Партизана.

        У писму Управном одбору, Аџић је захвалио свима на сарадњи и истакао да је функцију преузео у најтежем тренутку у историји клуба са свега десетак играча под уговором, а пет прелазних рокова је, како је истакао, урадио без буџета.

        „Данас остављам тим чија је тржишна вредност 21,5 милиона евра, а у овом периоду смо имали неколико трансфера од којих је клуб живео. Наша Омладинска школа је прва у јесењем делу првенства у свим категоријама“, поручио је Аџић и рекао да оставку није поднео због притиска јавности.

        „За свој рад одговарам само онима који су ме изабрали, а оставку подносим као моралан човек који жели да на овај начин растеретим клуб и играче од притиска под којим се налазе“, рекао је Аџић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари