Жиле и Боба: Спремићемо се као за финале

ГОЦИЋ - 362 УТАКМИЦЕ, 207 ГОЛОВА И 26 МЕДАЉА, НИКИЋ - 355 МЕЧЕВА,

354 ГОЛА И РЕКОРДНИХ 29 ОДЛИЧЈА

Живко Гоцић и Слободан Никић

        Чим заврше клупске обавезе Живко Гоцић и Слободан Никић ће све мисли усредсредити на Дане ватерполо шампиона, на спектакл 23. децембра. Тада ће се последњи пут појавити са капицом Србије у мечу са Тимом света. Није то утакмица за трофеј, изостаће онај такмичарски притисак присутан када се у базену нађу играчи највише класе.

        Ипак Жиле и Боба ће имати свој притисак. Дошло је време за званичан растанак од најдраже екипе, од репрезентације којој су поклонили 14 - 15 година. Ко се сада сећа оне 2002. када их је Ненад Манојловић полако припремао за највећа искушења. Од тада Гоцић 362 утакмице, 207 голова и 26 медаља, Никић 355 мечева, 354 гола и рекордних 29 најтрофејнијих одличја.

        Овога пута ће се сами носити са својим притиском, пред сигурно 2000 поштовалаца на базену Ташмајдан, са уважавањем свих присутних у обе репрезентације.

        - Није баш свеједно. Осећам узбуђење и наравно да ми је драго што се све ово организује. Биће ту и за Бобана и за мене најдражи људи, пријатељи из ватерпола, сигурно дан за памћење, догађај за читав живот - прича Живко Гоцић капитен репрезентације.

        Слободан Никић се надовезује:

        - Зову ме са свих страна питају за утакмицу. Имам трему. У Београд долазимо у четвртак и спремљен нам је читав програм. Још када чујем ко ће све да буде на базену...

        Гоцић и Никић су међу великане светског ватерпола ушли не само по сјајном резултатима. Ту им је место по људским квалитетима, по односу према спорту којим се баве, по понашању, скромности … Узор су многима.

        - Није ми баш својствено да себе сврставам међу неке величине. Драго ми је међутим да са свих страна чујем да је организацијом овог догађаја направљен прави потез и да смо то са једне стране Бобан и ја, а са друге и комплетна репрезентација заслужили. Моји другари из Мађарске су одмах прихватили позив, а мислим да су Габор Киш и Денеш Варга узбуђени скоро колико и ја.

        У Тиму света квартет Мађара Денеш и Даниел Варга, Мадараш, Габор Киш, тројица Хрвата тренер Кобешћак, Обрадовић и Лончар, Словак Симан, Шпанац Молина… Набрајамо, јер дан после утакмице је Бадњи дан за католике, али њихов изостанак са ове утакмице није долазио у обзир.

        - Сви нам говоре да овако нешто заслужујемо. Први одлазимо из генерације која је направила невероватну доминацију. Сећам се да је савез пре осам - девет година завршио са организацијом Дана ватерпола. Драго ми је што се сада обнавља на овакав начин и волео бих да и наредних година савез организује свој дан јер смо то заслужили, а уједно представља промоцију и Србије и српског спорта, ватерпола посебно - сматра Никић.

        Гоцић је изузетно цењен у Мађарској. Пре тога је играо и у Русији и Италији. Никић је играо у Италији, Грчкој, Турској и сада у Мађарској. Обојица деца Партизана и Бањице.

        - Дуго смо у ватерполу. Много урадили. Али, да ми је неко пре годину дана рекао да ће ми 2016. бити оваква… Оно сјајно Европско првенство у Београду, па коначно злато у Рију и овакав опроштај. Шта спортиста може још да пожели - прича Гоцић.

        Никић зна да ће емоције чинити своје:

        - Трудим се да не размишљам о томе. Неће нам бити лако, мислим да тако нешто сваки спортиста пожели. Ово је прилика да се кроз опроштај нама ода признање и комплетној екипи која је остварила врхунске резултате. Ми смо само били њен део.

        На проглашењу у Рију, свестан да је дошао крај игрању у репрезентацији, Гоцић није могао да задржи сузе:

        - Ха, ха…ко зна како ће бити у петак. Да ће емоције радити више је него јасно. И не само код мене и Бобана.

        Нема сумње да ће сви други уживати на Ташмајдану. Најузбуђенији ће бити лепше половине Светлана Гоцић и Тијана Никић и деца Живков син Богдан и Бобанова деца Ина и Матија.

        - Ништа, фрка је ту… Спремићемо се… Као за финале - заједнички је став уз додатак - Драго нам је да ће бити присутна врхунска имена у Тиму света. Ватерполо није толико велики спорт. Сви се знамо, сви смо другари, породица. Тако да ће ово бити велико породично славље.

        Никић је на крају поручио:

        - Нисам веровао да ће све бити овако. Знамо да је Југослав Васовић највише ту повукао, организација је све то подржала. Хајде онда да уживамо.

        Улазнице за меч између Србије и Тима света могу се купити на свим продајним местима Евентима по цени од 300 динара. Сав приход од продаје карата намењен је у хуманитарне сврхе за помоћ петогодишњем Андреју Петровићу који болује од церебралне парализе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари