ВСС није организатор кампа у Врњачкој Бањи

НА ПРОМОТИВНИМ МАТЕРИЈАЛИМА КОРИШЋЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

        Ватерполо савез Србије оградио се од ватерполо кампа који ће се на лето одржати у Врњачкој Бањи.

        Из ВСС су поручили да се суочавају са одређеним дезинформацијама од стране појединаца чиме се угрожава његово функционисање.

        „Овом приликом желимо да нагласимо да Ватерполо савез Србије, као кровна организација ватерполо спорта у нашој земљи, нема никакве везе и у потпуности се ограђује од ватерполо кампа који је најављен да ће се крајем јула и почетком августа ове године одржати у Врњачкој Бањи.

        То истичемо пре свега због чињенице да родитељи и њихова деца не би била доведена у забуну, јер је на промотивним материјалима овог кампа коришћена спортска опрема ватерполо репрезентације Србије, за чију употребу није добијена сагласност.

        Такође, организатори овог кампа најавили су да ће поједини чланови ватерполо репрезентације Србије бити промотери иако нико од водећих људи овог приватног кампа није контактирао Ватерполо савез Србије и затражио сагласност што представља грубо кршење важећих прописа наше ватерполо организације, односно Правилника о раду националних селекција. Сходно томе биће предузете одређене радње како би Ватерполо савез Србије заштитио свој интегритет.

        Ватерполо савез Србије апсолутно заговара политику популаризације ватерполо спорта , нарочито међу младима, али покушај својатања успеха националног савеза и репрезентације Србије зарад личног интереса и стављање успеха ватерполо спорта у службу материјалне користи појединца или приватне компаније је нешто на шта смо били приморани да реагујемо и упозоримо јавност.

        У складу са планом и програмом рада, Ватерполо савез Србије ће током лета организовати кампове по свим важећим стандардима и уз најстручније тренерске кадрове а све у циљу развоја нашег најтрофејнијег спорта а јавност ће о свему бити благовремено обавештена“, наводи се у саопштењу ВСС.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари