Ватерполо: Звезда и Раднички играће нови меч

ДОКАЗИ КАЖУ ДА ГОЛ НИЈЕ РЕГУЛАРАН, У ЧЕТВРТАК ЋЕ РАСПРАВЉАТИ ТАКМИЧАРСКА КОМИСИЈА, ДИСЦИПЛИНСКИ СУД И СУДИЈСКИ ОДБОР

Детаљ са финала Купа Србије

           Материјална повреда правила је постојала. „Спорт” сазнаје да су први докази усмерени у правцу да су судије Ненад Голијанин и Жељко Рагач направиле груб превид, али у овом тренутку још нема наговештаја завршне одлуке.

           Пехар је у Звездиним витринама. Да ли ће ту и остати, биће познато сутра. О спорним делићима секунде и начину већ историјског шута Дениса Шефика расправљаће на заједничком састанку чак три тела: Такмичарска комисија, Дисциплински суд ВСС и Одбор за судијска питања. После прегледа снимака, а у оптицају су бар два и после изјава званичних лица, судија и делегата, биће одлучено да ли се жалба Радничког прихвата. У том случају, могуће је одигравање нове утакмице, што је крагујевачки клуб у приговору на регуларност Шефиковог поготка и тражио.

           Али, велико је питање како би у тој ситуацији реаговала Црвена звезда. Председник шампиона државе и Европе Виктор Јеленић је јасно наговестио да је, што се тиче клуба којем је на челу, финале завршено.

           Оно што надлежни треба да утврде је: шта је заправо материјална повреда правила? Ако Денис Шефик није извео ударац на правилима предвиђен начин, тешко да би то могло да се подведе под материјалну повреду.

           Међутим, то би могла да буде друга ставка приговора Радничког - време. У крагујевачком клубу се на основу доказа куну да су пре него што је Денис Шефик избацио лопту, на семафору светлеле нуле. У том случају, време предвиђено за утакмицу је истекло и гол није регуларан.

           - Време је истекло. Ту нема никакве сумње. Све се види на снимку - каже спортски директор Радничког Југослав Васовић.

           Мишљења су сасвим подељена. Председник Звезде Јеленић тврди да је лопта била у ваздуху у тренутку када је сирена означила крај. Међу сведоцима меча има оних који кажу да је лопта била на средини базена. Таква мишљења се отприлике поклапају са трећим, да је Шефик избацио лопту из руке секунд пре истека времена. И поједини људи из Радничког су петнаестак минута после утакмице потврдили да је гол исправан. Само пола сата касније, после прегледаног снимка, одлучили су да поднесу жалбу.

           Иронија у целом случају је то што је Денис Шефик лопту бацио реда ради, видно изнервиран зато што је његов тим пропустио прилику да финале реши много раније. Ни на крај памети му није било да ће да постигне гол који је поделио Србију.

           Сутрашњи скуп треба да покаже сигнале да уздрмани гигант српског спорта стаје на ноге. Квалитет такмичења је одавно превазишао организацију. Време је да савез покаже да постоји.

           Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари