Ватерполо: Партизан иступа из Лиге шампиона?

УКОЛИКО ЦРНО-БЕЛИ У НАЈКРАЋЕМ РОКУ НЕ ДОБИЈУ ДОГОВОРЕНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ, ДУГ ИЗМЕЂУ 600 И 700 ХИЉАДА ЕВРА

Александар Шоштар

         Председник Партизана Александар Шоштар поручио је да је иступање из Лиге шампиона неминовност, уколико црно-бели у најкраћем року не добију договорену финансијску помоћ.

         - Почетком августа направљен је договор који није био везан само за ватерполо клуб и не само Партизан као спортско друштво. Тај договор требало је да буде реализован до краја прошле године, а када то није учињено, речено нам је да ће бити одмах после Нове године, а ево прошло је већ месец дана. У јануару смо имали још један разговор, кренуло се у реализацију обећања, али је то стало, јер очигледно не постоји жеља - рекао је Шоштар на ванредној конференцији за медије у просторијама клуба на Бањици.

         Партизан већ у следећем колу на гостовању у Берлину против Шпандауа може да направи пресудан корак према пласману на завршни турнир, али ако не стигне помоћ биће приморан да одустане од такмичења.

         - То би била катастрофа, али без ове помоћи то је неминовност. Тако нешто никад се није десило, поготово не клубу који је урадио све оно што је Партизан урадио и који је одувек вукао државни ватерполо. За сада нисмо обавестили људе из ЛЕН-а о нашим проблемима - навео је председник црно-белих.

         Шоштар је истакао да Партизан, по раније усвојеним правилницима Скупштине града, од Београда као учесник Лиге шампиона требало да добије одређену помоћ, око два милиона динара, али ни то није стигло.

         - Заиста разумемо тешку ситуацију, али поставља се питања да ли ми представљамо само себе или и град и државу. Можда је део узрока везан и за полемику уочи Лиге шампиона, када смо Партизан и ја, из жеље неких да покрију сопствене пропусте стављени у жижу јавности. Можда је постојала жеља да се ми прикажемо као главни кривци, па се онда не поштују раније усвојени правилници. Ми само желимо оно што нам припада - нагласио је Шоштар.

         Према његовим речима Партизану је за нормално функционисање потребно између 200.000 и 250.000 евра, али могло би да се крене напред и са само 100.000.

         - Укупни дуг Партизана је исти као и пре три-четири године и износи између 600.000 и 700.000 евра, а мирује само зато што смо из године у годину „обарали” буџет екипе - истакао је Шоштар.

         Он је као главни узрок непоштовања летошњег договора навео Јавна предузећа, која нису испунила договорено.

         - Нама су затворена врата свих Јавних предузећа, иако смо договор правили са свим најзначајнијим људима у држави. Такође, министарство омладине и спорта помаже онолико колико може, они су ове године учесницима ЛШ, односно квалификација дали по 2.300.000 динара, а та цифра је прошле године износила четири милиона - поручио је Шоштар.

         Први човек црно-белих подсетио је да је базен на Бањици формално-правно у власништву Партизана, што се у јавности често тумачи као помоћ црно-белима, али у пракси то није тако јер постоји спор са општином Вождовац.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари