Ватерполо: Партизан и Морнар за старт сезоне

ПОДМЛАЂЕНИ ТИМ КЛУБА СА БАЊИЦЕ БРАНИ „ДУПЛУ КРУНУ“ У ДОМАЋИМ ТАКМИЧЕЊИМА

        Нова сезона за ватерполисте Партизана и нови тим, чији је просек 19,5 година. Предвођен новим тренером Зораном Миленковићем.

        Српски шампион отвара сезону утакмицом у регионалној лиги против сплитског Морнара у петак, 7. октобра од 20.15 часова.

        Осим овог такмичења, црно-бели ће играти и у Лиги шампиона, а сплитски Морнар је један од потенцијалних ривала и у том такмичењу, с обзиром на то да још игра квалификације. Морнару ће, додуше, бити веома тешко да се пласира у последњу групу квалификација, с обзиром на то да је у групи са Егером, Марсејом и Вероном.

        Што се тиче црно-белих биће то још једна сезона за учење, али не и без амбиција, јер Партизан брани „дуплу круну“ у домаћим такмичењима.

        У Лиги шампиона, Партизан је, заиста, у веома тешкој групи, а што се тиче регионалне лиге, управо ће те утакмице послужити београдском клубу за стицање самопоуздања. У Партизановој групи у Лиги шампиона су бранилац титуле првака Европе, дубровачки Југ, италијански гигант Про Реком (има највише титула европског шампиона), шпанска Барселонета и још два квалифканта.

        За Партизан ће ове сезоне играти десеторица од 13 ватерполиста који су са јуниорском селекцијом Србије стигли до европске титуле на недавно одржаном шампионату Старог континента у Холандији: Радојевић, Драшовић, Тохољ, Томић, Велкић, М. Јанковић, Јапунџић, Белопавловић, Лукић, Касум.

        Током лета на Бањицу је стигло неколико појачања. Из Радничког су у Партизан прешли голман Лазар Добожанов и центар јуниорске репрезентације Небојша Тохољ. Са позајмице у Црвеној звезди вратили су се Михајло Репановић, Филип Јанковић и Александар Андрејевић.

        Ново лице је и Марко Боловић, ватерполиста са српским држављанством, који је играо у немачком Хановеру, а у Партизан долази на усавршавање. Шансу да покаже шта уме добиће и Александар Радановић, досадашњи играч Будве који се преселио у Београд.

        Убедљиво најстарији првотимац је 26-годишњи Боловић!

        Партизан су од прошле сезоне напустили: голман Димитрије Ристичевић (Марсеј), Матеја Асановић (Орадеа, Румунија), Димитрис Тикас, Немања Вицо (Вуљагмени), Гаврил Суботић (Посилипо), Данило Аџић (Приморац), Лукас Гилен (Шпандау), Драшко Гогов (Печуј).

        Иначе, ривали Партизана у А1 Групи регионалне лиге још ће бити дубровачки Југ, ријечко Приморје, загребачка Младост, Јадран из Херцег Новог, Јадран из Сплита и Будва.

        У А2 лиги играће Црвена звезда, которски Приморац, Шабац, сплитски ПОШК, Катаро из Котора, Соларис из Шибеника, Задар и загребачки Медвешчак. 

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари