Ватерполо: Ко ће решавати жалбу Радничког?

ШТЕТА ЈЕ ШТО СЕ О НАШЕМ ФИНАЛУ САДА НЕ ПИШЕ КРОЗ СВЕ ЛЕПО

ШТО ЈЕ МОГЛО ДА СЕ ВИДИ, ОД АМБИЈЕНТА ДО ВЕЛИКЕ БОРБЕ У БАЗЕНУ

Денис Шефик

          По завршетку утакмице између Црвене звезде и Радничког у финалу Купа Србије, поставило се питање ко ће решавати жалбу Крагујевчана на победнички гол Дениса Шефика.

          Помињани су Дисциплински суд и што је логичније Тамичарски одбор. На крају чини се да је врућ кромпир код Такмичараца јер по члану 36. Правилника о такмичењу они решавају у првом степену жалбе на утакмицама.

          Утисак са стране је ипак да ће они и на основу искустава са стране и других спортова оставити резултат какав јесте, али и да ће Голијанин и Рагач и делегат Никола Марјановић уколико се установи грешка добити казну, највероватније до краја сезоне.

          Подсетимо се рецимо утакмице Хрватска - Шпанија на ОИ у Лондону. Судије Маргета и Коризна превиделе регуларан гол Шпаније за изједначење. Жалба није уродила плодом,остало је 8:7 за Хрватску, али су Маргета и Коризне добили карте за повратак кући.

          И када је о суђењу реч треба поновити да током утакмице свашта трпе. Од критика тренера, жалби из базена, хука са трибина. Али ако са навијачима не могу са овим другим могу.

          Међутим нема храбрости, ретко се ваде црвени картони и зато је тако. Да су енергичнији, да више полажу на себе али и да имају организацију за собом можда би било другачије. Можда…

          Штета је што се о нашем финалу сада не пише кроз све лепо што је могло да се види, од амбијента до велике борбе у базену која је некада у жару борбе излазила из оквира фер плеја. На крају је све што се играча и тренера протекло како треба,честитке, аплаузи.

          Већ данас ће заједно спаринговати јер Раднички игра важну утакмицу у Бреши.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари