Ватерполо: Данас одлука да ли је Шефик закаснио

ЧИНИ СЕ ДА ЋЕ НАЈДЕБЉИ КРАЈ ДА ИЗВУКУ СУДИЈЕ У ФИНАЛУ ГОЛИЈАНИН И РАГАЧ

Денис Шефик

         ДАН одлуке. У Кући ватерпола данас по подне одржаће се заједничка седница Такмичарске комисије, Дисциплинског суда и Одбора за судијска питања ВСС, на којој ће се расправљати о захтеву Радничког да се финална утакмица са Црвеном звездом (12:11 за црвено-беле) поништи, јер је, по њима, голман Денис Шефик неправилно и после истека времена шутнуо на Радићев гол.

         Сви су импресионирани Шефиковим потезом и велика већина не верује да ће се финале поново играти. Начин на који је феноменални чувар мреже извео шут води се као слободно судијско уверење и због тога Ненад Голијанин и Жељко Рагач могу да буду суспендовани. Што се тиче спорне секунде, већина с којима смо причали, чула је звук сирене када је лопта била на половини терена. Напоменимо да се сирена аутоматски укључује када се на семафору појави нула. Проблем је и то што семафор нема десетинке и стотинке...

         Објашњено нам је и да прво Одбор за судијска питања (председник је Никола Марјановић, који је био и делегат на финалној утакмици) анализира како су арибитри делили правду и онда подноси извештај Такмичарској комисији, која потом одлучује по правилима.

         Иначе, председник ТК је Милан Марјановић, а чланови су Ненад Шукић (Зрењанин) и Љубомир Ћирић (Врњачка Бања), који је био контролор на финалу.

         У Савезу нико не жели да прејудицира одлуке, а подсетимо да је генерални секретар Немања Марјан дан после финала био изричит:

         - Нова утакмица се игра само ако је Шефик шутнуо пошто је истекло време.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари