Ватерполисти Србије и Црне Горе у Бањалуци

ПОСЛЕДЊА УТАКМИЦА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СВЕТСКУ ЛИГУ, НА ЧИЈИ СУ СЕ ФИНАЛНИ ТУРНИР НАШИ ВЕЋ ПЛАСИРАЛИ

Детаљ с финала овогодишњег Европског првенства у Београду

        Вечерас се завршавају квалификације за Светску лигу и мада су наши ватерполисти већ обезбедили учешће на финалном турниру њихов сусрет с Црном Гором изазива посебну пажњу. Играће се у Бањалуци, а почетак је у 19 ч.

        Светски и европски првак играће без Бранислава и Стефана Митровића, Гојка Пијетловића, Живка Гоцића, Милана Алексића и Слободана Никића. Гости долазе без М. Јановића, Радовића и Јокића. Али, у овом случају имена нису толико важна.

        - Три године имамо велику жељу да дођемо у Бањалуку. Играчи који су овде играли били су одушевљени. У то сам се уверио кад су играли Партизан и Црвена звезда. Хвала селектору Црне Горе Гојковићу што је одмах прихватио наш предлог. Сигуран сам да ће публика да ужива у одличној утакмици, -  рекао је наш селектор Дејан Савић, који је казао да је Бањалука била у плану и за недавну „Турнеји шампиона”, али тада технички није било изводљиво

        Владимир Гојковић је казао:

        - Промоција ватерпола је заједнички циљ. Иако нисмо комплетни утакмица оваквих тимова увек има набој. Очекујем добру представу у којој ћемо и ми, тренери, имати шта да видимо.

        На овој утакмици капитен наше репрезентације биће Филип Филиповић:

        - Прво да се извиним оним љубитељима ватерпола који су желели да гледају утакмицу, али нису имали прилике да дођу до улазнице. Знамо какву подршку имамо међу грађанима Републике Српске и Бањалуке. Велики је мотив да се покажемо пред овим навијачима. Право смо из клубова стигли у Београд, одмах путовали шест сати до Бањалуке и после утакмице назад. Ово је начин да се макар делимично одужимо за велику подршку.

        Госте ће предводити голман Милош Шћепановић:

        - Верујем да ћемо сви дати допринос да публика ужива. Има овде врхунских играча.

        У Бањалуци ће утакмица моћи да се гледа и у граду. Један видеобим је постављен поред базена, а други на Тргу Крајина. Утакмицу приређује Ватерполо савез Српске уз једногласну дозволу ВС БиХ.

        - Велику захвалност дугујемо и једном и другом савезу. Мало ко има прилику да угости две најбоље светске репрезентације. Желимо да на леп начин испратимо братске селекције на Олимпијске игре. Захвални смо и председнику Додику на покровитељству. Ово ће за развој ватерпола у Републици Српској бити велики ветар у леђа, - рекао је Ненад Стевандић, председник Организационог одбора и потпредседник Скупштине Републике Српске.

        Др Слободан Граховац, председник ВС БиХ и ВС РС, истакао је следеће:

        - Овај сусрет има спортски значај, а и шири друштвени. Спортски, јер ћемо 100 дана после финала Европског првенства гледати поново две најбоље селекције. То се никада није догодило на овим просторима. С друштвене стране је значајно што је Србији омогућено да као домаћин игра у Бањалуци. То ће отворити врата и другим спортовима. Посебно је задовољство што је ривал Црна Гора, братска репрезентација, и верујем да ћемо сви да уживамо. С обзиром на то да овај сусрет нема такмичарски значај заиста се пружа изузетна прилика да овај сусрет буде истински празник. И то не само ватерпола.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари