Ватерполисти Радничког поклекли у финишу

КРАГУЈЕВЧАНИ У СУБОТУ, ОД 16.45 САТИ,

ИГРАЈУ ПРОТИВ МАЂАРСКОГ ШАМПИОНА СОЛНОКА

        Ватерполисти Радничког поражени су од Хановера 14:7 на старту друге рунде квалификација за Лигу шампиона.

        Изабраници Уроша Стевановића били су равноправан ривал у већем делу сусрета, а поклекли су тек у последњој деоници.

        После уједначеног старта, црногорски репрезентативац Александар Радовић је са два везана гола донео Хановеру прву осетнију предност (3:1), након чега се играло „гол за гол“ све до финиша првог полувремена, када је Бенце Тот повисио на плус три - 7:4.

        Међутим, крагујевачка екипа се није предавала. Погоцима Радета Јоксимовића, у последњи период ушла је са голом заостатка (8:7), али је онда стала, највише због јако кратке клупе.

        Са друге стране знатно искуснија екипа, сачињена од немачких и црногорских репрезентативаца и хрватских интернационалаца, све је то зналачки искористила и серијом 6:0 на крају дошла до убедљивог тријумфа.

        Незаустављив је био Александар Радовић, који је постигао седам голова, колико и остатак његовог тима. На другој страни, предњачио је Раде Јоксимовић са три поготка, а по један су додали Нино Блажевић, Еди Алијагић, Ђорђе Лекић и Никола Томашевић.

        У премијерном мечу мађарски Солнок је декласирао црногорску Будву, резултатом 19:5, а најефикаснији у победничком тиму били су наши репрезентативци, Живко Гоцић и Стефан Митровић са по четири гола, док је Милан Алексић додао један.

        Крагујевчани у суботу, од 16.45 сати, играју управо против мађарског шампиона, а Хановер и Будва окршај започињу у 18 часова.

        Хановер - Раднички 14:7 (4:2, 3:2, 1:3, 6:0)

        Судије: Петер Де Јонг (Холандија) и Андреј Франуловић (Хрватска). Играч више: Хановер 7(4), Раднички 4(1).

        Хановер: Конг, Шлотербек 1, Буковски 1, Бан 1, Балатони, Радовић 7, Јокић, Ткач, Естефани 1, Тот 1, Боловић 1, Пауновић 1, Саги.

        Раднички: Шефик, Новичић, Блажевић 1, Јоксимовић 3, Мартинић, Станојевић, Алијагић 1, Лекић 1, Ганић, Босић, Живадиновић, Томашевић 1, Добожанов.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари