Ватерполисти: Изгледа да смо вас навикли...

„ОВО СУ БИЛЕ САМО ПРИПРЕМЕ ЗА ОНО ШТО НАС ЧЕКА,

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ СУ НЕШТО ДРУГО“

Дејан Савић са „Делфинима”

        Као да нису освојили ново злато у Светској лиги... Или да се подсетимо чувене изјаву кошаркашког тренера Мирослава „Муте“ Николића: „Шта вам је, па ово је све нормално“.

        Тако су ватерполисти Србије изгледали у понедељак пре подне када су допутовали из Кине (преко Дохе), где су освојили ДЕВЕТУ златну медаљу у Светској лиги (четврти пут узастопно) од осамостаљења Србије 2006. године!

        „Навикли смо вас на ово, изгледа. Мало више сте навикнути ви, него ми што смо ми изнутра“, биле су прве речи капитена српског тима Живка Гоцића у разговору са новинарима на београдском аеродрому.

        Сви у српском табору истичу да су ово биле „само“ припреме за најважнији турнир овог лета - Олимпијске игре у Рио де Жанеиру и да стога не треба доносити закључке на основу приказаног у Кини.

        „Оно што је битно јесте то да смо добро радили и да смо овај турнир искористили за проверу, за пресек стања, који изгледа доста добро, мада има и простора за напредак у игри“, додао је Гоцић.

        Олимпијско злато је једина медаља која недостаје српској ватерполо репрезентацији, која доминира овим спортом годинама уназад.

        „Као и на сваком олимпијском турниру сви ће бити мотивисани и спремни за турнир у Рију. Оно што смо сад могли да приметимо да су сви били у припремама, није било неке лепршавости у игри. Биће жестоко, велика борба у Рију, надам се да ћемо здрави да дочекамо почетак олимпијског турнира“, каже Гоцић.

        Слично говори и Филип Филиповић, који не крије да се зна који су циљеви српског тима у Рио де Жанеиру, али...

        „Овај турнир Светске лиге је показао много, са једне стране, а са друге није ништа. Идемо даље без еуфорије, не треба нам то. Тешко је доносити закључке јер је припремни период пред ОИ. Било је тешко, за шест дана исто толико утакмица, другачија клима.. Тек нас чека најтежи део и идемо у Рио са највећим могућим жељама. Олимпијске игре су тотално другачије првенство од свих осталих турнира“, каже Филиповић.

        Противник Србије у финалу Светске лиге била је репрезентација САД, коју са клупе предводи Дејан Удовичић.

        Сви су пуни хвале за Американце.

        „Америка је током целог турнира расла у форми и партијама. Већина екипа је у тренажном процесу и нису дали свој максимум. Екипа Дејана Удовичића биће, да не кажем један од фаворита, али један од претендената за завршницу турнира у Рију. На њих треба обратити посебну пажњу“, оценио је Филиповић.

        Играчи су добили одмор до петка увече.

        „Поновићу урадили смо све што се тиче тренинга и са те стране сам апсолутно задовољан. Као шлаг на торту стигао је и резултат који није био у првом плану. Од суботе смо у Крању“, каже кратко селектор Дејан Савић. 

        На Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, Србија је у Групи А са Мађарском, Грчком, Бразилом, Аустралијом и Јапаном.

        У Групи Б су: Црна Гора, САД, Шпанија, Хрватска, Италија и Француска.

        Српски ватерполисти турнир почиње утакмицом против Мађарске (велики дерби светског ватерпола!). У 2. колу противник је Грчка, у 3. се „делфини“ састају са домаћином Бразилом, потом следи дуел са Аустралијом и у последњем колу групне фазе са Јапаном.

        Ватерполо турнир на ОИ биће одигран од 6. до 20. августа.

„ХВАЛА, АМБАСАДОРЕ“

        Играчи и стручни штаб ватерполо репрезентације изразили су посебну захвалност амбасадору Србије у Катару Јасминку Поздерцу који их је пријатно изненадио и сачекао у четири ујутру на аеродрому у Дохи. „Сјајан гест пријатеља ватерпола“, рекао је Дејан Савић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари