Ватерполисти Црвенe звездe шампиони Европе!

ОВО ЈЕ ОГРОМАН УСПЕХ ЗА СД ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, РАВАН ОНОМ ИЗ БАРИЈА ИЛИ КАДА СУ КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА ПОСТАЛИ ПРВАЦИ ЕВРОПЕ У ИСТАНБУЛУ

Андрија Прлаиновић прима пехар намењен шампиону Европе

         Капитен ватерполиста Црвене звезде Андрија Прлаиновић рекао је после освајања Лиге шампиона да су црвено-бели остварили један од највећих успеха српског клупског спорта и додао да може да се мери са оним з Барија 1991. или подвигом кошаркаша Партизана у Истанбулу годину касније.

         - Ово је огроман успех за Спортско друштво Црвена звезда, раван оном из Барија или када су кошаркаши Партизана годину дана касније постали прваци Европе, или када су то урадили ватерполисти Бечеја. Знајући шта се све дешавало током сезоне и кроз шта смо прошли, ово је један од највећих успеха српског клупског спорта - рекао је Прлаиновић.

         Црвена звезда је у финалу завршног турнира Лиге шампиона победила Југ са 8:7 и освојила први трофеј шампиона Европе у историји.

         - Ово је најбоља екипа у којој сам икада играо. Надам се да ће се клуб стабилизовати, ако се оваква генерација распадне не знам шта у          Србији треба да се уради. Да ли је спорт најбитнији, спортски резултат или нешто друго. Морало је овако да се заврши у спектакуларној амосфери, били смо бољи током целе утакмице, више него заслужено смо освојили титулу - додао је Прлаиновић.

         Центар Душко Пијетловић честитао Спортском друштву Црвена звезде улазак у историју.

         - Уписали смо се у историју, није могло боље да завршимо сезону. Пружили смо максимум и на крају се исплатило. Мени и Андрији Прлаиновићу је ово трећа узастопна тутула, сигурно смо нас двојица мало искуснији и знамо како се осваја, али ово је колективни успех. Поносан сам што сам део екипе, ови момци су показали колико вреде, и срце су оставили на терену - рекао је Пијетловић.

         Најбољи појединац финала Денис Шефик рекао је да је публика била играч више у мечу са Југом.

         - Узели смо у најтежим околностим дуплу круну и трофеј Лиге шампиона. Управа нам је исплатила 50 одсто плата, нећу никога да молим, надам се да ће испунити свој део посла, јер ови клинци су полазали какви су шампиони - рекао је Шефик.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари