У Барселони нема изразитих фаворита

УТАКМИЦОМ ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ У ПОНЕДЕЉАК ОД 13.30 ЧАСОВА, РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ПОЧИЊЕ НАСТУП НА СП У БАРСЕЛОНИ

       Аустралија, Мађарска и Кина противници су Србије у првој фази Светског првенства, које ће се играти по измењеном систему.

       Победници група више нису слободни до четвртфинала, нема више ни „баража“ за пласман у четвртфинале између другопласираних и трећепласираних у групама, него ће свих 16 селекција учествовати у „нокаут“ фази, која креће утакмицама осмине финала.

       Ц група, у којој се налази Србија, укрстиће се са Д групом, где су смештени актуелни светски првак Италија, Немачка, Румунија и Казахстан.

       Србија је пре две године у Шангају освојила сребрну медаљу.

       „Волео бих да се понови Рим 2009, када смо били прваци, али сада ипак не размишљамо о томе. На оваквим турнирима су најважније четвртфиналне утакмице, после којих се улази у борбу за медаље“, сматра Слободан Никић.

       Искусни центар оценио је да у борбу за медаље може да се умеша „седам-осам екипа“, што ће рећи - половина учесника СП.

       „Најважније је да се покаже карактер у одлучујућим мечевима“.

       Душко Пијетловић, који је прошле сезоне са Црвеном звездом освојио све што се могло освојити, верује да Србија у Барселони може до трона.

       „Увек постављамо највише циљеве и трудимо се да их остваримо. Спремни крећемо у поход на златну медаљу, а до циља можемо ако пружимо максимум и ако нас заобиђу повреде“, каже Пијетловић.

       „Много би ми значило да освојим овај шампионат. То је на неки начин постала зависност - после прве медаље одмах желите да освојите нову и тако у круг“, додао је он.

       Према речима Андрије Прлаиновића, у Барселони нема изразитих фаворита.

       „Светско првенство је јако и напорно такмичење. Траје 15 дана и играће се на отвореном базену, по изузетној врућини. Морамо да издржимо прву фазу и у наставку такмичења будемо на нивоу. Тешко је доћи до полуфинала, а камоли до светског злата“.

       Један од лидера наше селекције каже да поред стандардно јаких Хрватске, Мађарске, Шпаније, Италије и Црне Горе, могу да изненаде САД и Аустралија, која је ривал „делфина“ у првом колу.

       „Америка и Аустралија ретко дођу до завршнице, али знају да буду незгодне. Од Аустралије смо могли да испаднемо на Олимпијским играма у Лондону, па очекујем и сада напорну утакмицу. Ако победимо, моћи ћемо растерећено да наставимо такмичење“, истакао је Прлаиновић.

       Групу А чине Шпанија, Црна Гора, Грчка, Нови Зеланд, док су у Б групи Хрватска, Канада, САД и Јужна Африка.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари