Судбину Аустралије запечатило 5:0 у последњој четвртини

СРБИЈА У ПОЛУФИНАЛУ ОЛИМПИЈСКОГ ВАТЕРПОЛО-ТУРНИРА

  • Стрелци за Србију били су: Филиповић 3, Д. Пијетловић и Гоцић по 2, Удовичић, Прлаиновић, Алексић и Митровић по 1
  • За улазак у финале, Србија ће се борити са победником сусрета Италија - Мађарска

        ВАТЕРПОЛО репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Лондону, пошто је у четврфиналу савладала Аустралију са 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0).

        Стрелци за Србију били су: Филиповић 3, Д. Пијетловић и Гоцић по 2, Удовичић, Прлаиновић, Алексић и Митровић по 1, а Бидстворт и Кемпбел по 2, Вилан, Клеланд и Б. Милер по један су били стрелци за Аустралију.

        Србија је после много напора дошла до полуфинала. Наши ватерполисти су се дуго мучили против оштрих Аустралијанаца, који су одлично пливали и пресецали нападе противника.

        Аустралија је водила чак три четвртине, што се Србији одавно није десило. Тек у последњој четвртини Србија је заиграла како уме и како је до сада играла на олимпијском турниру, добивши тај део сусрета са 5:0.

        Србија је са два гола Гоцића добро почела меч и деловало је да ће одиграти још једну рутинску утакмицу. Али, ватерполисти Аустралије су узвратили и са три гола, које су постигли Томас Волан, Џејми Бедсворт и Рис Хауден, преокренули резултат.

        У тој деоници српски ватерполисти су четири пута у нападу имали играча више, али су то успели да искористе само једном. Зато је противник водио са 5:2.

        Филип Филиповић је успео да смањи на 3:5, а тај његов гол је био први гол за српску репрезентацију после више од пет минута игра. Ричи Кембел убрзо је поново вратио три гола предности за Аустралију.

        Филиповић, који је у том делу меча био једини расположени српски репрезентативац, поново је успео да смањи на 4:6, али је Кембел поново био сигуран и после само неколико минута вратио три гола предности Аустралији, која је другу четвртину добила са 4:2.

        У трећој четвртини селектор Дејан Удовичић направио је измену голмана, тако да је уместо Слободана Сора на гол стао Гојко Пијетловић. То се показало као добар потез. У тој деоници повела је Србија голом Вање Удовичића, али је узвратио Били Милер.

        Нешто касније Андрија Прлаиновић постигао је први гол на утакмици и смањио резултат на 6:8. То је била и прва деоница коју је Србија добила од почетка утакмице, резултатом 2:1.

        А онда је уследила српска завршна канонада.

        Почела је голом Душка Пијетловића, а нешто касније Андрија Прлаиновић је својим другим голом на мечу изједначио резултат.

        Трећим голом Филиповића, Србија је први пут повела после почетног вођства у првој четвртини. Снажна одбрана одразила се и на већи број искључења, тако да је капитен Вања Удовичић због три искључења завршио утакмицу.

        Победу је потврдио Милан Алексић голом из даљине и донео Србији недостижну предност од 10:8. Исти играч одлично је одиграо одбрану у следећем нападу Аустралије, тако да је Србија успела да сачува предност.

        За улазак у финале, Србија ће се борити са победником сусрета Италија - Мађарска.

          У првом полуфиналном сусрету Црна Гора је елиминисала Шпанију са 11:9.

        Четврти четвртфиналн пар чине Хрватска - САД.

УДОВИЧИЋ: Насели смо на трик Аустралије

        СЕЛЕКТОР Дејан Удовичић оценио је да су његови играчи „насели на трик” Аустралије и да није фер да се комплетан притисак спортске јавности свали на њих.

        „Очекивали смо овако тешку утакмицу. Приче које смо причали пре четвртфинала нису биле реда ради. Ово је олимпијски турнир и свако је дошао да пружи све од себе, а четвртфинале је - бити или не бити. Основни проблем је што смо насели на трик и прихватили дуеле на два метра без игре, односно рвање. Имали смо проблема у нападу јер смо хтели да дамо три гола из једног напада, а то не може. Корак по корак, па нам се то исплатило”, рекао је Удовичић.

        Србија је губила од Аустралије, а на крају је победила 11:8. Селектор је казао да су његови играчи под великим притиском навијача и других спортиста јер су једина наша екипа која нешто може да освоји у Лондону.

        „Ово је неприродно, стварно је лудило. Није фер према момцима, није фер. Значи, 500 људи који су дошли овде са ОКС-ом нас виде да смо први и да морамо некога да искупимо зато што је испао. Делом је то и узрок претеране нервозе, поготово у првом делу. Стварно не кукам, не правдам икога, не говорим шта ко треба да ради”, рекао је Удовичић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари