Српски делфини у Казању победили Русе са 12:8

У НАЈЈАЧЕМ САСТАВУ ПРОТИВ РУСА ОПАСНИХ НА СВОМ ТЕРЕНУ ОСТВАРИЛИ КЉУЧНУ ПОБЕДУ У БОРБИ ЗА Ф8 СВЕТСКЕ ЛИГЕ

Душко Пијетловић

        „ЗЛАТНИМ делфинима“ је напорнији био пут до Казања, него окршај у базену са ватерполистима Русије. Живко Гоцић и другови су победом од 12:8 направили велики корак ка финалном турниру Светске лиге од 16. до 21. јуна у Дубаију, тако да преостале дуеле са Румунима (11. март, Букурешт) и Русима (15. април, Крагујевац) очекују без превелике тензије.

        - Нисмо желели да се коцкамо. Руси су опасни на свом терену и због тога смо играли у најјачем саставу. Остварили смо кључну победу у борби за Ф8 Светске лиге - истиче у телефонском разговору Душко Пијетловић.

        Трофејни центар је на неки начин био и домаћин саиграчима, јер од прошлог лета брани боје Синтеза. Не крије да је другове више изморио пут, него Руси:

        - Када се узме у обзир под којим условима смо играли, морамо да будемо презадовољни приказаним у базену. Саиграчи су долазили у групама, изабране руте су биле исцрпљујуће, неки су стизали по подне, неки рано ујутро, тако да смо се окупили дан уочи утакмице. Све је то доста утицало на нашу игру.

        У прелепом пливалишту наши су показали да су доста квалитетнији.

        - Играли смо онолико добро колико је било потребно да их савладамо. Надиграли смо их у другој деоници и касније је било лагано. Андрија Прлаиновић их је са три гола сломио - наглашава Пијетловић.

ИМПРЕСИВАН БАЗЕН

 

        И ПИЈЕТЛОВИЋ је први пут играо у Дому водених спортова, који може да прими преко 7.000 гледалаца.

        - Импресивно је. Огроман је, има три базена, чини се да је дугачак 100 метара. И поред многобројних навијача деловао је полупразно. Могу само да замислим како изгледа када је испуњен до последњег места - каже Пијетловић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари